Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκλογές ΗΠΑ 2020 Τραμπ – Μπάιντεν: «Όλα πήγαν λάθος»
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020 Τραμπ – Μπάιντεν: «Όλα πήγαν λάθος»

Εκλογές ΗΠΑ 2020 Τραμπ - Μπάιντεν: «Δεν έχει σημασία ποιος κερδίζει... οι δημοσκοπήσεις, οι σχολιαστές, ο Τύπος, έκαναν όλοι ΛΑΘΟΣ, ΛΑΘΟΣ, ΛΑΘΟΣ,»

Εκλογές ΗΠΑ 2020 Τραμπ – Μπάιντεν: «Όλα πήγαν λάθος: Οι δημοσκόποι οι σχολιαστές τα ΜΜΕ», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η, φιλικά προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, εφημερίδα «New York Post» σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές. Η διεύθυνση της εφημερίδας ξεσπά κατά πάντων. Κυρίως κατά των δημοσκόπων και των δημοσιογράφων που έπεσαν για μία φορά έξω στις προβλέψεις τους υποβαθμίζοντας την δύναμη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, κυρίως όμως του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν έχει σημασία ποιος κερδίζει… οι δημοσκοπήσεις, οι σχολιαστές, ο Τύπος, έκαναν όλοι ΛΑΘΟΣ, ΛΑΘΟΣ, ΛΑΘΟΣ, ΛΑΘΟΣ». «Ντροπιάστηκαν το 2016 και την Τρίτη το βράδυ ο Τραμπ τους ντρόπιασε ξανά. Ακόμα κι αν νικήσει ο Μπάιντεν , οι προβλέψεις για το ποιος ψήφισε τι και γιατί, έπεσαν έξω», επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.

Όλα τα βλέμματα στη Νεβάδα

Στο μεταξύ συνεχίζεται σήμερα η καταμέτρηση των ψήφων, με τον Δημοκρατικό υποψήφιο, Τζο Μπάιντεν, να χρειάζεται ουσιαστικά -και τυπικά- την επικράτηση σε μόλις μία Πολιτεία -με επικρατέστερη τη Νεβάδα- για να αναδειχθεί σε νικητή των αμερικανικών εκλογών. Έξι πολιτείες-«κλειδιά» μένουν ακόμη να ανακοινώσουν επίσημα, ολοκληρωμένα αποτελέσματα, καθώς εκεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων συνεχίζεται. Ανάμεσα σε αυτές η Αριζόνα, η Βόρεια Καρολίνα, η Τζόρτζια και η Πενσιλβάνια. Και αν η πρώτη κατέληξε στον Τζο Μπάιντεν, καθώς, με καταμετρημένο το 88% των ψήφων, η διαφορά είναι μη αναστρέψιμη, στις άλλες τρεις Πολιτείες το προβάδισμα, έστω και μικρό, το έχει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Πενσιλβάνια, ωστόσο, η καταμέτρηση έχει ακόμα… δρόμο, καθώς, με καταμετρημένο το 89%, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος συγκεντρώνει ποσοστό 50,72%, με τον Δημοκρατικό αντίπαλό του να βρίσκεται στο 48,13%.

Κάπως έτσι, η Πολιτεία της Νεβάδα είναι εκείνη που θα κρίνει την τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, με τον Μπάιντεν να συγκεντρώνει έως τώρα το 49,33% των ψήφων και τον Τραμπ να ακολουθεί από κοντά, στο 48,69% και σε απόσταση λίγο μικρότερη των 8.000 ψήφων. Η καταμέτρηση ωστόσο στην Πολιτεία συνεχίζεται με ρυθμούς… χελώνας, έχοντας φτάσει πλέον -και «κολλήσει» στο 75%.

Η τελική ενσωμάτωση από… βδομάδα

Σύμφωνα με τους New York Times, μάλιστα, αν και εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα από κομητείες όπως το Λας Βέγκας και το Ρίνο, η τελική ενσωμάτωση όλων των ψήφων δεν αναμένεται πριν από την επόμενη εβδομάδα!

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται στην κούρσα, έχοντας με το μέρος του 264 εκλέκτορες, ενώ ο Τραμπ 213. Αν πάρει λοιπόν και τη Νεβάδα των έξι εκλεκτόρων, φτάνει στον «μαγικό» αριθμό των 270 και αναδεικνύεται σε νικητή, ασχέτως του τι αναμένεται να ακολουθήσει μετά…

Εκλογές ΗΠΑ 2020 Τραμπ - Μπάιντεν
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις