Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τζιχαντιστής Τρίπολη: Θρίλερ με 27χρονο, μέλος του ISIS
ΕΛΛΑΔΑ

Τζιχαντιστής Τρίπολη: Θρίλερ με 27χρονο, μέλος του ISIS

Τζιχαντιστής Τρίπολη: Το 2017, έφθασε, όπως φθάνουν όλοι οι παράτυποι μετανάστες στη Λέσβο, με πλοιάριο μαζί με αρκετούς αλλοδαπούς.

Τζιχαντιστής Τρίπολη: Θρίλερ στην Τρίπολη με 27χρονο υπήκοο του Τατζικιστάν τον οποίο οι Αρχές της χώρας του καταζητούν με ερυθρά Αγγελία ως μέλος του ISIS, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ενέργεια της χώρας του είναι εκδικητική γιατί η σύζυγός του είναι στενή συγγενής του αρχηγού της Αντιπολίτευσης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από την πλευρά της, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τα στελέχη της οποίας έχουν λάβει γνώση της υπόθεσης σύλληψης του 27χρονου, δεν διέθεταν έως τώρα κανένα στοιχείο για ύποπτη δράση του συγκεκριμένου αλλοδαπού, πατέρα τεσσάρων μικρών παιδιών. Την τελική απόφαση μετά τη μελέτη όλων των στοιχείων που θα προσκομισθούν και από τις αρχές του Τατζικιστάν, θα λάβει ο εισαγγελέας Εφετών Ναυπλίου ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο 27χρονος υπήκοος Τατζικιστάν.

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, ο 27χρονος φερόμενος ως τζιχαντιστής, μαχητής μάλιστα του ISIS,  βρίσκεται στη χώρα μας ήδη τρία χρόνια. Το 2017, έφθασε, όπως φθάνουν όλοι οι παράτυποι μετανάστες στη Λέσβο, με πλοιάριο μαζί με αρκετούς αλλοδαπούς. Η οικογένεια από το Τατζικιστάν οδηγήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ) της Μόριας, όπου διέμεινε αρκετό καιρό.

Του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο

Τότε υπέβαλε και αίτηση να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στην οικογένειά του, ως πολιτικά διωκόμενη οικογένεια στη χώρα του, λόγω της στενής συγγενικής σχέσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Τατζικιστάν, που προαναφέρθηκε (σ.σ η σύζυγός του φέρεται αδελφή του αρχηγού της αντιπολίτευσης). Πράγματι του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο και σε κάποια άλλη χρονική στιγμή αναχώρησε οικογενειακώς για την Τρίπολη, όπου διέμενε σε σπίτι που παραχωρήθηκε από Μ.Κ.Ο έως τώρα.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και όταν ταυτοποιήθηκε στη Μόρια, τίποτε δεν εκκρεμούσε σε βάρος του. Ο ίδιος λέει ότι δεν γνώριζε καν για την Ερυθρά Αγγελία της χώρας του. Το πληροφορήθηκε όταν πήγε στην Αστυνομία στην Τρίπολη για να ζητήσει την έκδοση διαβατηρίου. Διαβατήριο είχε χορηγηθεί στα μέλη της οικογένειας, αλλά όταν χτύπησαν το όνομά του στον υπολογιστή προέκυψε το σήμα για την Ερυθρά Αγγελία.

Τότε συνελήφθη και με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ενώπιον του Εισαγγελέα εφετών του Ναυπλίου, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει περισσότερα στοιχεία για να πάρει την τελική του απόφαση.

Ζητούνται στοιχεία

Ήδη οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις Αρχές του Τατζικιστάν ζητώντας όσα περισσότερα στοιχεία είναι διαθέσιμα για να τεθούν υπόψιν του εισαγγελικού λειτουργού για την έκδοσή του ή μη. Έως τότε θα κρατείται με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία να παρακολουθεί διακριτικά την υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις