Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ISIS Ελλάδα: Συνελήφθη ηγετικό μέλος
ΕΛΛΑΔΑ

ISIS Ελλάδα: Συνελήφθη ηγετικό μέλος

ISIS Ελλάδα: Ένα από τα ηγετικά μέλη του ΙSIS συνελήφθη – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – πριν από λίγες ώρες από την ΕΛ.ΑΣ. στην Τρίπολη, ύστερα από διεθνή αναζήτηση.

ISIS Ελλάδα:Συνελήφθη χθες στην Τρίπολη 27χρονος υπήκοος Τατζικιστάν σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, που είχε εκδοθεί από τη χώρα του με την κατηγορία ότι ήταν μέλος του ISIS. Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές ο 27χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών είχε έρθει το 2017 στη Λέσβο ως παράνομος μετανάστης και έμενε στη Μόρια με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του. Πολιτογραφήθηκε πρόσφυγας και του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο.

Τον τελευταίο καιρό διέμενε σε διαμέρισμα που νοικιάζει ΜΚΟ στην Τρίπολη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι γαμπρός του ηγέτη της Αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν και έχει διωχθεί στη χώρα του και βασανιστεί, γι’ αυτό και ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα. Βάσει του εντάλματος, θεωρείται υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS. Ωστόσο ο 27χρονος, δεν βρίσκεται σε λίστες υπόπτων ελληνικών και διεθνών υπηρεσιών ασφαλείας για συμμετοχή στον ISIS.

Η αστυνομία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Τατζικιστάν προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει με τον συλληφθέντα. Οπως αναφέρουν οι Αργολικές Ειδήσεις ο ύποπτος τζιχαντιστής με συνοδεία ισχυρής πάνοπλης αστυνομικής δύναμης προσήχθη στο εισαγγελέα Ναυπλίου στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο υπήκοος Τατζικιστάν μέλος του ISIS συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο κοντά στην Τρίπολη.

Δείτε ακόμη
Χαρδαλιάς, Κοντοζαμάνης και Σταμπουλίδης εξειδίκευσαν τα μέτρα – Πώς θα λειτουργεί η χώρα
Οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που κλείνουν από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου
Εκτίναξη με 2917 κρούσματα – Σοκ στις ΜΕΘ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις