Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

15

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διασωληνωμένοι Ελλάδα κορονοϊός: Αν συνεχίσουμε έτσι, το σύστημα θα καταρρεύσει
ΕΛΛΑΔΑ

Διασωληνωμένοι Ελλάδα κορονοϊός: Αν συνεχίσουμε έτσι, το σύστημα θα καταρρεύσει

Διασωληνωμένοι Ελλάδα κορονοϊός: Ερωτηθείς για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων, ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε πως οφείλεται εν μέρει και στα πολλά - περί τις 25.000 - τεστ που διενεργούνται καθημερινά.

Διασωληνωμένοι Ελλάδα κορονοϊός: Απαραίτητο χαρακτήρισε την Πέμπτη το νέο γενικό lockdown που εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. «Χρειάζεται καθολικότητα σε όλα αυτά τα μέτρα. Συνεδρίασε χθες έκτακτα η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και υπό το πρίσμα της εξάπλωσης της επιδημίας και των επιδημιολογικών δεδομένων, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση γενικό lockdown στη χώρα», δήλωσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, η επιτροπή πρότεινε lockdown λόγω των πολλών θετικών τεστ, της αύξησης του ρυθμού μεταδοτικότητας και της πίεσης στο σύστημα Υγείας από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται έτσι οι διασωληνωμένοι, με 10-15 την ημέρα, κάποια στιγμή το σύστημα θα καταρρεύσει. Δεν φτάσαμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιους θα βάλουμε στις ΜΕΘ. Αλλά δεν θέλουμε να φτάσουμε. Σκοπός του lockdown είναι να μη φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Υπάρχει χωρητικότητα στις ΜΕΘ κατά τόπους», τόνισε. Ερωτηθείς για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων, ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε πως οφείλεται εν μέρει και στα πολλά – περί τις 25.000 – τεστ που διενεργούνται καθημερινά.

Ωστόσο, ο ίδιος ήταν κάθετος ως προς την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ:

«Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ανεξάρτητος και αδιάψευστος. Αν είχαμε περισσότερα θετικά κρούσματα και λιγότερους διασωληνωμένους, οι αποφάσεις θα ήταν διαφορετικές. Ο δείκτης των διασωληνωμένων είναι πολύ ισχυρός για τη δείχνει την αντοχή του συστήματος Υγείας. Και προοιωνίζει τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν σημαντική επιβάρυνση, ενώ εξίσου βεβαρημένο είναι το επιδημολογικό φορτίο και στο κέντρο της Αθήνας. «Το να βγει τη μία ημέρα θετικό και την άλλη αρνητικό, σημαίνει ότι μπορεί να επωάζει ακόμα ο ιός. Το αντίστροφο χρειάζεται κάποια συζήτηση», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις