Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ εκλογές 2020: Πώς ψήφισαν σε Φλόριντα, Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ εκλογές 2020: Πώς ψήφισαν σε Φλόριντα, Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα

ΗΠΑ εκλογές 2020: Και στις τρεις αυτές πολιτείες σχεδόν όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν άνοδο των Ρεπουμπλικάνων

ΗΠΑ εκλογές 2020: Φλόριντα. Τζόρτζια. Βόρεια Καρολίνα. Τρεις πολιτείες – κλειδιά για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς εάν ο Τζο Μπάιντεν κερδίσει έστω μία από αυτές, είναι πολύ πιθανό να εκλεγεί πρόεδρος, ενώ εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει και τις τρεις, τότε θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να μάθουμε τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου. Και στις τρεις αυτές πολιτείες σχεδόν όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν άνοδο των Ρεπουμπλικάνων σε σχέση με τις εκλογές του 2016, εκτός από αυτό της ψήφου των λευκών Αμερικανών ηλικίας άνω των 65, οι οποίοι επέλεξαν τους Δημοκρατικούς, σε ποσοστό 1,5% μεγαλύτερο.

Στις περιοχές όπου διαμένουν κάτοικοι υψηλού εισοδήματος (με μέσο εισόδημα 100.000 δολάρια), ο Ντόναλντ Τραμπ και το κόμμα του κατέγραψαν αύξηση κατά 1%, ενώ στις αγροτικές περιοχές οι Ρεπουμπλικάνοι κατέγραψαν αύξηση κατά 2%. Αύξηση κατά 2 μονάδες κατέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ και στις περιοχές που η πλειοψηφία των πολιτών είναι μαύροι Αμερικανοί, καθώς και σε αυτές που διαμένουν πολίτες υψηλού μορφωτικού επιπέδου (απόφοιτοι πανεπιστημίων). Στα προάστια ο Τραμπ κατέγραψε αύξηση 0,5%, ενώ στις αστικές περιοχές οι Ρεπουμπλικάνοι έλαβαν 6% περισσότερες ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2016. Στις περιοχές όπου διαμένουν στην πλειοψηφία τους ισπανόφωνοι Αμερικανοί οι Ρεπουμπλικάνοι κατέγραψαν αύξηση κατά 11,5%, ενώ σε αυτές που διαμένουν πολίτες κουβανικής καταγωγής το ποσοστό έφτασε το 13%.

Φαβορί τον Μπάιντεν «βλέπουν» τώρα οι στοιχηματικές

Επαναφέρουν τον Τζο Μπάιντεν στη θέση του οδηγού για την ανάληψη της προεδρίας των Ηνωμένων Πολιτειών τα διαδικτυακά γραφεία συστημάτων, διαφοροποιώντας τα δεδομένα σε σχέση με όσα ίσχυαν νωρίτερα τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, τρεις στοιχηματικές εταιρείες ποντάρουν στην επικράτηση του Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν. Σύμφωνα με την Edison Research, με καταμετρημένο το 89% των ψήφων στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, ο Μπάιντεν λαμβάνει 49,3% σε σχέση με το 49% του Τραμπ.

Την ίδια στιγμή, με βάση όσα μεταδίδει το Reuters, η βρετανική εταιρία στοιχηματισμού Smarkets exchange δίνει τώρα στον Μπάιντεν 76,92% πιθανότητες, ενώ η νεοηλανδική PredictIt δίνει στον Δημοκρατικό υποψήφιο κοντά στο 80%. Παράλληλα, οι πιθανότητες για νίκη του Τραμπ που δίνει τώρα η Smarkets είναι 22,73% από το 80% στη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα επίσης με τη βρετανική εταιρεία στοιχημάτων Betfair, οι πιθανότητες που έχει ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος να κερδίσει τις εκλογές ανέρχονται σε 60%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις