Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Γνωστές και… αθέατες στιγμές της πολιτικής μας ζωής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Γνωστές και… αθέατες στιγμές της πολιτικής μας ζωής

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος «φωτογραφίζει» την πολιτική επικαιρότητα.

Παραπολιτικά: Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το τσιμέντο σε τμήματα του ιερού βράχου της Ακρόπολης, ώστε να μπορούν με ευκολία να τον επισκέπτονται άτομα με κινητικά προβλήματα. Και επειδή κάποιοι μίλησαν για «τσιμέντωμα» του Ιερού Βράχου, το υπουργείο Πολιτισμού έσπευσε να απαντήσει με μια οργισμένη ανακοίνωση: «Αυτοί που διαμαρτύρονται θα πρέπει να μην έχουν επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο τουλάχιστον για μια εικοσαετία που αυτές οι διαδρομές υφίστανται τσιμέντο». Η αλήθεια είναι πως τμήματα με τσιμέντο υπάρχουν χρόνια τώρα στην Ακρόπολη.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Παραπολιτικά: Περί ταμπέλας

Αλήθεια σε ποιες εποχές μας γυρίζουν ενέργειες σαν κι αυτές που έγιναν κατά του πρύτανη Μπουραντώνη; Υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες βάλλουν κατά της ίδιας της δημοκρατίας; Αναρωτιέμαι αν η είσοδος στα πανεπιστήμια με κάρτα εισόδου θα θεωρηθεί από κάποιους αυστηρό μέτρο μετά την δημόσια διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ούτε ένας, ούτε δύο

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά δέκα είναι οι υποψήφιοι για την θέση του διαδόχου του Άνχελ Γκουρία στον ΟΟΣΑ. Η θητεία θα είναι πενταετής και θα αρχίσει από την πρώτη μέρα του 2021. Μεταξύ των υποψηφίων και η Άννα Διαμαντοπούλου από την χώρα μας, ενώ τους υπόλοιπους υποψήφιους έχουν προτείνει οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και έξι ευρωπαϊκές χώρες. Μεγάλος ανταγωνισμός και δύσκολη η εκλογή, η αλήθεια είναι, αλλά ευελπιστούμε να επικρατήσει η ελληνική υποψηφιότητα.

Φωτογράφιση…

Μια αποκλειστική φωτογράφιση και συνέντευξη στους Financial Times παραχώρησε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Στην συνέντευξη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι αναφέρεται στα αγαπημένα της κομμάτια στην γκαρνταρόμπα της και τα αντικείμενα που έχουν για εκείνη συναισθηματική αξία. Όπως αποκάλυψε, το καλύτερο δώρο που έχει πάρει είναι ένα καπέλο του μπέιζμπολ από την κόρη της Σοφία, το οποίο και φοράει πολύ συχνά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις