Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ εκλογές 2020: Η ανάρτηση του Κάνιε Γουέστ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ εκλογές 2020: Η ανάρτηση του Κάνιε Γουέστ

ΗΠΑ εκλογές 2020: Ο υποψήφιος σε 12 αμερικανικές πολιτείες, ήταν ξεκάθαρος για την επιλογή του

ΗΠΑ εκλογές 2020: Ο γνωστός ράπερ και υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμενων Πολιτειών, Κάνιε Γουέστ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι στις 3 Νοεμβρίου ψηφίζει για πρώτη φορά στη ζωή του για κάποιον που πραγματικά εμπιστεύεται… τον εαυτό του! Την Τρίτη το πρωί, ο Γουέστ, ο οποίος είναι υποψήφιος σε 12 πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Αϊόβα, Βερμόντ και Τενεσί, tweetαρε τα σχέδιά του για την ημέρα των εκλογών. «Ο Θεός είναι τόσο καλός. Σήμερα ψηφίζω για πρώτη φορά στη ζωή μου για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι για κάποιον που πραγματικά εμπιστεύομαι… εμένα», έγραψε στο Twitter ο ράπερ.

https://twitter.com/kanyewest/status/1323641120778145792

Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για ταραχές

Επιχειρηματίες σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ καρφώνουν με σανίδες τις βιτρίνες των καταστημάτων τους, φοβούμενοι εντάσεις και επεισόδια στους δρόμους τις επόμενες ώρες, με αφορμή την εκλογική αναμέτρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα. Σύμφωνα με το CNN και το BBC, πολλές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή να ξεσπάσουν εκτεταμένα επεισόδια στις πόλεις που θα θυμίζουν ακόμα και τις βίαιες ταραχές μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Τα Tiffany, Saks Fifth Avenue, CVS, Target και Macy’s, συγκαταλέγονται στις προνοητικές μεγάλες εμπορικές αλυσίδες που «οχυρώνουν» τα καταστήματά τους στη Νέα Υόρκη. Εκπρόσωπος της Τiffany δήλωσε στο CNN ότι στόχος της αλυσίδας είναι να διατηρήσει ανοιχτά τα καταστήματά της, όμως σε ορισμένες πόλεις λαμβάνονται ήδη μέτρα προστασίας εν αναμονή «δραστηριότητας που σχετίζεται με τις εκλογές».

Ακόμη και ο Λευκός Οίκος οχυρώνεται

Ακόμα και ο Λευκός Οίκος οχυρώνεται, σύμφωνα με αμερικάνικά ΜΜΕ. Ομοσπονδιακές αρχές αναμένεται να στήσουν ξανά έναν φράχτη προστασίας περιμετρικά της προεδρικής κατοικίας, την ώρα που οι δυνάμεις επιβολής του νόμου και υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας προετοιμάζονται για πιθανά επεισόδια τις επόμενες ώρες, επιβεβαίωσε νωρίτερα το CNN.

Ο φράχτης, όπως επισημαίνεται, θα είναι παρόμοιος με εκείνον που είχε στηθεί στις ταραχές του καλοκαιριού και θα περικλείει μια μεγάλη έκταση περιμετρικά του Λευκού Οίκου. Η ανέγερσή του, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, είναι ίσως η πιο περίτρανη απόδειξη μέχρι στιγμής ότι οι Αρχές της χώρας περιμένουν επεισόδια στις φετινές εκλογές, ιδίως αν δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής στις 4 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις