Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

25

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη κορονοϊός – Κικίλιας: «Θα εισηγηθώ νέα μέτρα»
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη κορονοϊός – Κικίλιας: «Θα εισηγηθώ νέα μέτρα»

Θεσσαλονίκη κορονοϊός - Κικίλιας «Η επιδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Η δημόσια υγεία είναι πάνω απ' όλα. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά. Θα εισηγηθώ λήψη περαιτέρω μέτρων στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Θεσσαλονίκη κορονοϊός – Κικίλιας: Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπου επισκέπτεται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς». «Η επιδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά. Θα εισηγηθώ λήψη περαιτέρω μέτρων στον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε ο υπουργός βγαίνοντας από το ΑΧΕΠΑ. Η ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 17:00 απόγευμα.

Ζέρβας: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή 9 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη

Αυστηρότερα μέτρα προ των πυλών για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 η ώρα το βράδυ, καθώς και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού. Τις ανακοινώνεις αυτές έκανε νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στον ΣΚΑΪ, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέπτεται νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ήδη ενεργοποιηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, ενώ δεν αποκλείεται να μεταφέρονται ασθενείς με Covid σε νοσοκομεία αναφοράς άλλων περιοχών.

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δεν θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία» δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εξωτερικούς χώρους, καθώς κάθε βράδυ «μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις