Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λοκντάουν Θεσσαλονίκη: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη»
ΕΛΛΑΔΑ

Λοκντάουν Θεσσαλονίκη: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη»

Λοκντάουν Θεσσαλονίκη: «Ολικό lockdown για τουλάχιστον 15 - 20 μέρες στη Θεσσαλονίκη»

Λοκντάουν Θεσσαλονίκη: «Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ δύσκολη, χρειάζεται ψυχραιμία και άμεση ενίσχυση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, λίγο πριν την απόφαση για λήψη επιπλέον μέτρων.

Η κυρία Παγώνη τάχθηκε υπέρ ενός καθολικού lockdown -ανάλογο του Μαρτίου- και αυστηρό περιορισμό των μετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη για τουλάχιστον 15 – 20 ημέρες, προκειμένου να ανασχεθεί η εκθετική διασπορά του νέου κορονοϊού. Μιλώντας για τις αντοχές των νοσοκομείων, σημείωσε πως η κατάσταση στις ΜΕΘ οδεύει σε πληρότητα, τονίζοντας πως οι γιατροί και οι νοσηλευτές στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά.

«Η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη»

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ δύσκολη, χρειάζεται ψυχραιμία και άμεση ενίσχυση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού», δήλωσε στο CNN Greece η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, λίγο πριν την απόφαση για λήψη επιπλέον μέτρων. Η κυρία Παγώνη τάχθηκε υπέρ ενός καθολικού lockdown -ανάλογο του Μαρτίου- και αυστηρό περιορισμό των μετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη για τουλάχιστον 15 – 20 ημέρες, προκειμένου να ανασχεθεί η εκθετική διασπορά του νέου κορονοϊού. Μιλώντας για τις αντοχές των νοσοκομείων, σημείωσε πως η κατάσταση στις ΜΕΘ οδεύει σε πληρότητα, τονίζοντας πως οι γιατροί και οι νοσηλευτές στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά.

«Η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι κάποιοι διακινδύνευσαν και συνεχίζουν να διακινδυνεύουν τις ζωές των πολλών. «Καταλαβαίνω» είπε ο υπουργός Υγείας, «το άγχος και την κόπωση, όμως η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά. Θα εισηγηθώ λήψη περαιτέρω μέτρων στον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε ο υπουργός βγαίνοντας από το ΑΧΕΠΑ. Η ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 17:00 απόγευμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις