Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δραπέτες φυλακών: Οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πιστόλι
ΕΛΛΑΔΑ

Δραπέτες φυλακών: Οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πιστόλι

Δραπέτες φυλακών: Δραπέτης φυλακών, ο οποίος δεν είχε επιστρέψει από άδεια που έλαβε το 2019, εντοπίστηκε ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο στην περιοχή της Ηλείας, έχοντας δίπλα του ένα καλάσνικοφ, σφαίρες και γάντια

Δραπέτες φυλακών: Δραπέτης φυλακών, ο οποίος δεν είχε επιστρέψει από άδεια που έλαβε το 2019, εντοπίστηκε ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο στην περιοχή της Ηλείας, έχοντας δίπλα του ένα καλάσνικοφ, σφαίρες και γάντια!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, και σε βάρος του   σχηματίστηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένου και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντόπισαν τον αλλοδαπό να κινείται με αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα και στον ίδιο βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:΄Ένα πολεμικό τυφέκιο,  ένα μεταλλικό γεμιστήρα, 30 φυσίγγια, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ζευγάρι γάντια.

Από τον έλεγχο των εγγράφων του, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός, στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, είχε λάβει άδεια από Κατάστημα Κράτησης(σ.σ Δομοκού) και δεν επέστρεψε ως όφειλε την στις 30 του ίδιου μήνα, για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του. Ο δράστης, συνεχίζει η Αστυνομία, εξέτιε ποινή κάθειρξης 21  ετών και οκτώ μηνών, που του είχε επιβληθεί με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, συμμορία, παράβαση του νόμου για τα όπλα, διακίνηση ναρκωτικών, πλαστογραφία, κατοχή παραχαραγμένου νομίσματος και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Ψάχνουν πιθανή δράση

Ήδη στην πορεία της έρευνας θα επιχειρηθεί να γίνει γνωστό αν ο έως τώρα δραπέτης στη διάρκεια της αναζήτησής του έχει διαπράξει ληστείες η άλλες έκνομες ενέργειες καθώς η κατοχή του όπλου και τα γάντια, βάζουν σε υποψίες τους αστυνομικούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί πληρώματος περιπολικού της  Άμεσης Δράσης, εντόπισαν στην περιοχή της Νεάπολης και συνέλαβαν 36χρονο αλλοδαπό, επίσης δραπέτη φυλακών, ο οποίος επέβαινε σε νοικιασμένο αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται καθημερινά, ακινητοποιήθηκε το ενοικιαζόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 36χρονο, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του Νόμου περί όπλων, πλαστογραφία και κλοπή. Σε έλεγχο που του έγινε και σε έρευνα του οχήματος που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:΄Ενα πιστόλι με φυσίγγια, επιπλέον φυσίγγια σε αποθηκευτικό χώρο εντός του αυτοκινήτου (ντουλάπι συνοδηγού) και τιμαλφή τη νομιμότητα κατοχής των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Ακόμη, επέδειξε πλαστό έγγραφο με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να παραπλανήσει τις αστυνομικές Αρχές.

Σημειώνεται  από την Αστυνομία ότι, ο 36χρονος είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί τον Φεβρουάριο του 2017 από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης ισόβια, τριών ετών και δώδεκα μηνών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, απόπειρα εκβίασης, απόπειρα παράνομης βίας και απόδραση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις