Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μέτρα για τους πληγέντες – κορονοϊός: Ρευστότητα και επιδότηση της απώλειας του τζίρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα για τους πληγέντες – κορονοϊός: Ρευστότητα και επιδότηση της απώλειας του τζίρου

Μέτρα για τους πληγέντες - κορονοϊός: Σε ότι αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα καταθέσει σε λίγες μέρες το προσχέδιο στην Κομισιόν, ενώ το πλήρες σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα κατατεθεί περί τον Φλεβάρη.

Μέτρα για τους πληγέντες – κορονοϊός: Ο συνδυασμός της ρευστότητας με επιδότηση ενός μέρους της απώλειας του τζίρου θα είναι ένα από τα βασικά μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ανακουφίσει τους επαγγελματίες που θα πληγούν από τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη. Μιλώντας στο «ΜEGA Σαββατοκύριακο», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αποκάλυψε, ότι η συγκεκριμένη επιδότηση θα είναι χωρίς επιστροφή και θα βρίσκεται «στη λογική της επιστρεπτέας προκαταβολής». Μάλιστα τα χρήματα αυτά, θα δοθούν, στους πληγέντες πριν το τέλος του χρόνου, ενδεχομένως και μέσα στον Νοέμβριο.

«Τα μέτρα θα αφορούν στους πάντες που επηρεάζονται από αυτή τη δυσμενή εξέλιξη στα θέματα υγείας. Θα χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία που έχουμε, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, οι αναστολές και τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων που είναι σε αναστολή. Όλα αυτά θα ενεργοποιηθούν» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης και συνέχισε: «Εξελίσσονται τα μέτρα ώστε να καλύπτουν τη φάση που βρισκόμαστε, όπου οι επιχειρήσεις δεν ζητούν πια μόνο ρευστότητα, αλλά και πραγματική στήριξη σε επιδοτήσεις, γιατί πλέον είναι πολλοί μήνες, που συγκεκριμένες κατηγορίες πλήττονται» συμπλήρωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση ανέμενε ότι θα υπάρχει και δεύτερο κύμα πανδημίας και «γι’ αυτό κρατήσαμε δυνάμεις. Και σήμερα έχουμε τη δημοσιονομική και την ταμειακή δυνατότητα, να παρέμβουμε αποφασιστικά, ώστε να επιτρέψουμε στην οικονομία, να κρατηθεί».

Ταμείο Ανάκαμψης

Σε ότι αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα καταθέσει σε λίγες μέρες το προσχέδιο στην Κομισιόν, ενώ το πλήρες σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα κατατεθεί περί τον Φλεβάρη.

Επίδομα θέρμανσης

Επιπλέον, ο κ. Σκυλακάκης, αναφέρθηκε στο επίδομα πετρελαίου, το οποίο φέτος μετατράπηκε σε θέρμανσης, για να καλύπτει περισσότερο κόσμο.

Όπως γνωστοποίησε, στα τέλη Νοεμβρίου θα βγει η σχετική υπουργική απόφαση, ενώ μετά τις 15 Δεκεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα εκδοθούν μετεωρολογικοί συντελεστές ανά οικισμό, και με βάση αυτούς θα δίδεται το επίδομα, το οποίο θα εκκινεί από τα 80 ευρώ και θα φτάνει έως τα 680.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις