Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ευρώπη κορονοϊός – lockdown: Αντιμέτωπες με το δεύτερο κύμα οι κυβερνήσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη κορονοϊός – lockdown: Αντιμέτωπες με το δεύτερο κύμα οι κυβερνήσεις

Ευρώπη κορονοϊός - lockdown: O εφιάλτης του κορωνοϊού επέστρεψε στην Ιταλία, την πρώτη χώρα της Ευρώπης που χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία την περασμένη άνοιξη.

Ευρώπη κορονοϊός – lockdown: Αντιμέτωπες με την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιβάλουν lockdown  και άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα καθώς γεμίζουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Αντιμέτωπες με την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιβάλουν lockdown  και άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα καθώς γεμίζουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές.

O εφιάλτης του κορωνοϊού επέστρεψε στην Ιταλία, την πρώτη χώρα της Ευρώπης που χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία την περασμένη άνοιξη. Η Ιταλία κατέγραψε περισσότερα από 31.000 νέα κρούσματα και 199 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο. Στη Νάπολη, το Μιλάνο και τη Ρώμη η κατάσταση θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.

Κινηματογράφοι, θέατρα, γυμναστήρια έχουν κλείσει, εστιατόρια και μπαρ σερβίρουν μέχρι τις 6 το απόγευμα ενώ οκτώ περιφέρειες της χώρας έχουν επιβάλλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Στους δρόμους βγήκαν οι καλλιτέχνες ζητώντας ουσιαστική στήριξη.

Γαλλία

Έρημοι δρόμοι γύρω από τη γραφική Μονμάρτη κατά τη δεύτερη ημέρα του lockdown στο Παρίσι και ολόκληρη τη Γαλλία. Η χώρα κατέγραψε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, με περισσότερα από 49 χιλιάδες και 256 νεκρούς

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Γαλλία, προβλέπεται χειρότερο από το πρώτο, καθώς η νόσος εξαπλώνεται ταχύτερα από ότι είχαν προβλέψει οι ειδικοί.

Στη Βαρκελώνη αρνητές του κορωνοϊού αλλά και επαγγελματίες που πλήττονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα, συγκρούονται με την αστυνομία.

Οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Η Ισπανία κατέγραψε 25,595 νέα κρούσματα και 239 θανατους μέσα σε ένα 24ωρο

Η χώρα έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κλείνοντας τα σύνορα σε μη απαραίτητα ταξίδια και επιβάλλοντας νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στα όρια τους είναι πολλά νοσοκομεία στη Γερμανία που υποδέχονται ασθενείς και από το γειτονικό Βέλγιο καθώς και από την Ολλανδία.

Η χώρα κατέγραψε περισσότερα από 19.000 κρούσματα και 103 νεκρούς, αριθμό άνευ προηγουμένου από την έναρξη της πανδημίας.

Η κυβέρνηση Μέρκελ σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό των νοσοκομειακών κλινών από το σημερινό επίπεδο των 500.000 για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις