Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες Ιωάννινα: Εντοπίστηκε σπείρα που έκλεβε μηχανάκια
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες Ιωάννινα: Εντοπίστηκε σπείρα που έκλεβε μηχανάκια

Ληστείες Ιωάννινα: Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη επ' αυτοφώρω - Σιδερένια πάνελ εκλάπησαν από εργοστάσιο στην Κόρινθο

Ληστείες Ιωάννινα: Επί τρεις μήνες έκλεβαν δίκυκλα από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων τρεις πιτσιρικάδες, ένας από τους οποίους συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να πωλούσαν τμήματα των κλεμμένων δικύκλων ως ανταλλακτικά.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της προανάκρισης, ο συλληφθείς και άλλοι δύο ανήλικοι συνεργοί του είχαν κλέψει από τις 30 Ιουλίου τρεις μοτοσικλέτες και πέντε μοτοποδήλατα. Από αυτά, εντοπίστηκαν τρία ακέραια δίκυκλα και ένας σκελετός μοτοποδηλάτου σε υπαίθριους χώρους κοντά στα σπίτια τους και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο ανήλικος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων που άσκησε δίωξη σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζουν και οι δυο συνεργοί τους, ενώ σε βάρος των γονέων και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου. Ξάφριζε μεταλλικά πάνελ από εργοστάσιο: Στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έναν 20χρονο Έλληνα «κυνηγό» μετάλλων μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας στην Κορινθία. Από αυτό είχε κλέψει μαζί με άγνωστους συνεργούς του σιδερένια πάνελ, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

 Eργαστήριο κάνναβης σε σοφίτα

Εργαστήριο για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης είχε εγκαταστήσει ένας ιδιοκτήτης στο σπίτι του σε περιοχή της Πέλλας. Η αλάνθαστη όσφρηση της «Minnie», όμως, το εντόπισε μέσα σε έπιπλο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στην σοφίτα του σπιτιού του.

Η εκπαιδευμένη στην ανίχνευση ναρκωτικών σκυλίτσα της Δίωξης Ναρκωτικών Κιλκίς ανακάλυψε το μυστικό δωμάτιο, στο οποίο ήταν κρυμμένος ο εξοπλισμός. Είχε σύστημα εξαερισμού, ανεμιστήρα, λαμπτήρες, χρονοδιακόπτες και άλλα εξαρτήματα και καλλιεργούνταν τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Μαζί του παραπέμφθηκαν άλλοι δύο κάτοικοι της Πέλλας, καθώς στις αποθήκες και στα σπίτια τους η «Minnie» ανακάλυψε 59 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, εννέα ναρκωτικά χάπια, και ένα μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη 1.160 ευρώ και ένα όχημα που χρησιμοποιούσε ένας από τους συλληφθέντες. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών με κατηγορίες κατά περίπτωση για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις