Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σεισμός Σμύρνη: Νεκροί, εγκλωβισμένοι και ανυπολόγιστες καταστροφές
ΜΑΧΕΣ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ

Σεισμός Σμύρνη: Νεκροί, εγκλωβισμένοι και ανυπολόγιστες καταστροφές

Σεισμός Σμύρνη: Πολλοί οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος - Τουλάχιστον 120 τραυματίες

Σεισμός Σμύρνη: Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία μετά τον σεισμό στη Σάμο, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και πτώσεις κτιρίων στη Σμύρνη. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας, Φαχρεττίν Κοτζά, «δυστυχώς 4 από τους συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους», ενώ τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για 120 τραυματίες. Την ίδια ώρα, οι εικόνες που έρχονται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι συγκλονιστικές, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εγκλωβισμένοι σε κτίριο της Σμύρνης είναι τουλάχιστον 40. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε στο Μπαϊρακλί της Σμύρνης.

Αυτόπτης μάρτυς περιέγραψε στο CNN Turk τις στιγμές τρόμου που έζησε όταν χτύπησε ο σεισμός στη Σμύρνη. «Το κτίριό μας κατέρρευσε στο Μπαϊρακλί, όπου εργαζόμουν. Ανασύραμε ζωντανή μια ηλικιωμένη γυναίκα από τα ερείπια. Το διπλανό κτίριο κατέρρευσε επίσης και τώρα εργάζονται εκεί σωστικά συνεργεία καθώς υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Προλάβαμε να φύγουμε την τελευταία στιγμή με το γιο μου, λίγο πριν καταρρεύσει το κτίριο. Η πολυκατοικία έχει οκτώ ορόφους κι εγώ εργαζόμουν στο ισόγειο. Όλα τα διαμερίσματα ήταν γεμάτα στο διπλανό κτίριο που κατέρρευσε», είπε ο Ζεκί Σοϊσάλ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για έξι κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. «Μέχρι τώρα υπάρχουν πληροφορίες για έξι κτίρια που κατέρρευσαν στο Μπουρνόβα και το Μπαϊρακλί τις Σμύρνης», τόνισε.

Εγκλωβισμένοι

Με τις αναφορές για τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές να πληθαίνουν, έρχονται πληροφορίες για εγκλωβισμένους στη Σμύρνη στην Τουρκία, μετά το σεισμό 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ σε ένα μόνο κτίριο στη Σμύρνη, που κατέρρευσε μετά το σεισμό στη Σάμο, έχουν εγκλωβιστεί 40 άτομα. Ηδη έχουν απεγκλωβιστεί τέσσερις οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Βίντεο με τη στιγμή που καταρρέουν κτήρια

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία. Τρόμος με αγνοούμενους και τραυματίες.

Ο σεισμός στα βορειοδυτικά της Σάμου έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε κτήρια στη Σμύρνη. Στα βίντεο που ακολουθούν, βλέπετε τις συγκλονιστικές στιγμές της κατάρρευσης κτηρίων.

https://twitter.com/atabenli/status/1322159556940746752?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1322159556940746752%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1060359%2Fseismos-stin-tourkia-video-me-ti-stigmi-pou-katarreoun-ktiria-sti-smurni%2F

https://twitter.com/JohnTerry____/status/1322154226869559298?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1322154226869559298%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1060359%2Fseismos-stin-tourkia-video-me-ti-stigmi-pou-katarreoun-ktiria-sti-smurni%2F

Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο: Ο σεισμός ήταν 7.0 Ρίχτερ

Ως πολύ ισχυρή δόνηση μεγέθους 7.0 Ρίχτερ και όχι 6.6 καταχώρησε τον σεισμό που ταρακούνησε την μισή Ελλάδα το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του είχαν προηγηθεί δύο μικρότεροι σεισμοί πριν από τον κύριο, με επίκεντρο την Σάμο και την Ανατολική Τουρκία, ο πρώτος εντάσεως 4.6 Ρίχτερ και ο δεύτερος 4.1 Ρίχτερ. Την ίδια στιγμή ποικίλουν οι εκτιμήσεις άλλων Σεισμολογικών Ινστιτούτων όπως αυτό της Τουρκίας που δίνει 6.8 Ρίχτερ.

Το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο συμβαδίζει με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο και δίνει ένταση σεισμού τα 7.0 Ρίχτερ με επίκεντρο την Ανατολική Τουρκία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις