Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

13

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μισέλ για σεισμό: Η ΕΕ έτοιμη να παράσχει βοήθεια
ΚΟΣΜΟΣ

Μισέλ για σεισμό: Η ΕΕ έτοιμη να παράσχει βοήθεια

Μισέλ για σεισμό: Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου τόνισε: «Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Αιγαίο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι σκέψεις μου είναι στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό»

Μισέλ για σεισμό: Την ετοιμότητα της ΕΕ να παράσχει βοήθεια στις περιοχές που χτυπήθηκαν από το σεισμό των 6,7 ρίχτερ βορειοδυτικά της Σάμου εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Μισέλ τόνισε: «Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Αιγαίο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι σκέψεις μου είναι στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό. Η ΕΕ είμαι έτοιμη να παράσχει βοήθεια».

Να υπενθυμίσουμε πως ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 6,7 Ρίχτερ, έγινε ιδιαίτερα αισθητός από την Αθήνα μέχρι την Πάτρα καθώς και στην Τουρκία. O σεισμός σημειώθηκε στις 13:51 και είχε τουλάχιστον 10 δεύτερα διάρκεια. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι 19 χλμ. βόρεια της Σάμου. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις