Μισέλ για σεισμό: Η ΕΕ έτοιμη να παράσχει βοήθεια

ΚΟΣΜΟΣ

Μισέλ για σεισμό: Η ΕΕ έτοιμη να παράσχει βοήθεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Μισέλ για σεισμό: Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου τόνισε: «Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Αιγαίο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι σκέψεις μου είναι στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό»

30.10.2020 | 16:11

Μισέλ για σεισμό: Την ετοιμότητα της ΕΕ να παράσχει βοήθεια στις περιοχές που χτυπήθηκαν από το σεισμό των 6,7 ρίχτερ βορειοδυτικά της Σάμου εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Μισέλ τόνισε: «Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Αιγαίο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι σκέψεις μου είναι στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό. Η ΕΕ είμαι έτοιμη να παράσχει βοήθεια».

Να υπενθυμίσουμε πως ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 6,7 Ρίχτερ, έγινε ιδιαίτερα αισθητός από την Αθήνα μέχρι την Πάτρα καθώς και στην Τουρκία. O σεισμός σημειώθηκε στις 13:51 και είχε τουλάχιστον 10 δεύτερα διάρκεια. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι 19 χλμ. βόρεια της Σάμου. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.

Exit mobile version