Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός στη Σάμο: Εικόνες από drone αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στη Σάμο: Εικόνες από drone αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής

Σεισμός στη Σάμο: Εικόνες οι οποίες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στην Σάμο ύστερα από τον ισχυρό που έπληξε το νησί κατέγραψε το drone της ΕΡΤ

Σεισμός στη Σάμο: Εικόνες οι οποίες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στην Σάμο ύστερα από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί κατέγραψε το drone της ΕΡΤ. Η υπερχείλιση της θάλασσας από ένα μικρό τσουνάμι, παρέσυρε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην παραλία, ενώ η θάλασσα πέρασε σε όλη την παραλιακή ζώνη και τους δρόμους μετά από αυτήν. Το drone κατέγραψε ζημιές σε σπίτια και σε καταστήματα. Στα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές αντέδρασαν όπως προβλέπεται από τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Θα έχει μεγάλη σεισμική ακολουθία το επόμενο 48ωρο και σίγουρα την επόμενη βδομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπαζάχος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Είναι ένας πολύ μεγάλος σεισμός μεγαλύτερος του αρχικού ανακοινωθέν της τάξεως 6,8 – 6,9 βόρειας της Σάμου» σημείωσε ο ίδιος ενώ πρόσθεσε πως θα έχει μεγάλη σεισμική ακολουθία το επόμενο 48ωρο και σίγουρα την επόμενη βδομάδα και αν και μακρότερου μεγέθους οι μετασεισμοί αυτοί μπορεί να έχουν επίσης σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή της Σάμου. Ο κ. Παπαζάχος επεσήμανε πως οποιοδήποτε κτίσμα παρουσιάζει την οποιαδήποτε βλάβη ή εμφανίζει έστω και υποψία δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ή να κατοικηθεί μέχρι να ελεγχθεί και οι κάτοικοι πρέπει να ακούνε μόνο την υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμόδιους και την πολιτεία. «Αυτή την στιγμή μας νοιάζουν οι προεκτάσεις του ήδη υπάρχοντος ρήγματος» ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ υπογράμμισε πως όταν έχουμε ισχυρές δονήσεις πρέπει να αποφεύγονται οι ακτές.

Απεγκλωβισμός γυναίκας από τα συντρίμμια στην Τουρκία

Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν τις συγκλονιστικές στιγμές που τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στη Σμύρνη εξαιτίας του ισχυρού σεισμού στα ανοιχτά της Σάμου. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε κτίριο που κατέρρευσε με πάνω από 40 εγκλωβισμένους. Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να εντοπίσουν τη γυναίκα στα χαλάσματα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, η γυναίκα τελικά απεγκλωβίστηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις