Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σακελλαροπούλου – Μακρόν: «Δεν θα υποχωρήσουμε στον θρησκευτικό φανατισμό και τη μισαλλοδοξία»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου – Μακρόν: «Δεν θα υποχωρήσουμε στον θρησκευτικό φανατισμό και τη μισαλλοδοξία»

Σακελλαροπούλου - Μακρόν: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον γαλλικό λαό για την τρομοκρατική επίθεση της Νίκαιας

Σακελλαροπούλου – Μακρόν: Μήνυμα στον λαό της Γαλλίας και στον Εμανουέλ Μακρόν για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τριών αθώων ανθρώπων, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή στο Twitter, ανέφερε: «Όλη η αλληλεγγύη μου προς τον γαλλικό λαό και τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια. Οι κοινές μας αξίες διακυβεύονται. Η Ευρώπη δεν θα υποχωρήσει στον θρησκευτικό φανατισμό και τη μισαλλοδοξία».

Η ανάρτηση του Μητσοτάκη στα γαλλικά

Την πλήρη υποστήριξή του στη Γαλλία μετά τη φονική τρομοκρατική επίθεση έξω από εκκλησία στη Νίκαια, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα γαλλικά, στο twitter. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια. Ξεκάθαρη η αλληλεγγύη μου προς τη Γαλλία. Είμαστε ενωμένοι».

Το μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε από την πλευρά του καταδίκασε “την άθλια επίθεση” που σημειώθηκε το πρωί στη Νίκαια. “Η άθλια επίθεση…δεν θα κλονίσει το κοινό μέτωπο υπεράσπισης των αξιών της ελευθερίας και της ειρήνης. Οι πεποιθήσεις μας είναι ισχυρότερες από τον φανατισμό, το μίσος και την τρομοκρατία”, έγραψε ο Κόντε στο Twitter.

Η Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της χώρας της προς τη Γαλλία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της χώρας της προς τη Γαλλία έπειτα από την πρωινή επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία της Νίκαιας, στη Γαλλία, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι από έναν δράστη που φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”. Η Μέρκελ χαρακτήρισε “βάρβαρη” την επίθεση. “Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένη από τους βάρβαρους φόνους στην εκκλησία στη Νίκαια. Η σκέψη μου είναι με τους συγγενείς των δολοφονηθέντων και των τραυματιών. Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”, δήλωσε η Μέρκελ στο Twitter δια του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις