Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 28 Οκτωβρίου 2020 – Τζιτζικώστας: Το μήνυμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28 Οκτωβρίου 2020 – Τζιτζικώστας: Το μήνυμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

28 Οκτωβρίου 2020 - Τζιτζικώστας: Το μήνυμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

28 Οκτωβρίου 2020 – Τζιτζικώστας: «Σήμερα τιμούμε τον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας, που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την πατρίδα, την ελευθερία και τη δημοκρατία» αναφέρει σε δήλωση του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και προσθέτει:

«Ογδόντα χρόνια μετά, το έπος του ’40 και ο αγώνας των Ελλήνων απέναντι στο ναζισμό και το φασισμό συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας δείχνει το δρόμο, πως με πίστη, ενότητα και εθνική ομοψυχία, οι Έλληνες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία, κάθε πρόκληση, κάθε απειλή, να κερδίσουμε κάθε μάχη. Αυτό θα κάνουμε και τώρα! Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες! Χρόνια πολλά Ελλάδα!».

Το μήνυμα Παναγιωτόπουλου

«Το έπος του 1940 δείχνει το δρόμο. Αυτή τη συνθήκη ισχυρών και αποτρεπτικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ενωμένου και αποφασισμένου λαού, καλούμαστε να ενστερνιστούμε και σήμερα, προκειμένου να αποκρούσουμε κάθε επιβουλή, κάθε απειλή, κάθε πρόκληση απέναντι στην εθνική μας κυριαρχία». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Ο υπουργός τίμησε την εθνική επέτειο στο ναύσταθμο της Κρήτης, όπου συνόδευσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ξενάγηση που είχε εντός του υποβρυχίου «Κατσώνης», το οποίο ναυλοχεί στην περιοχή.

Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εορτάζουμε σήμερα την ηρωική επέτειo του «ΟΧΙ». Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της απέναντι σε έναν αλαζονικό εισβολέα. Ο εχθρός υπερτερούσε αριθμητικά και ήταν καλύτερα εξοπλισμένος, όμως στο διάστημα που ακολούθησε, ο ελληνικός στρατός συνέτριψε τον εχθρό και κατήγαγε μια περιφανή στρατιωτική νίκη, έναν θρίαμβο. Και τούτο έγινε επειδή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν έτοιμες να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και είχαν την απόλυτη εμπιστοσύνη του ενωμένου, αποφασισμένου και συνειδητοποιημένου ελληνικού λαού.

Μπακογιάννης: «Ευγνώμονες για τη μνήμη που μας φωτίζει»

Ευγνώμονες για τη μνήμη που μας φωτίζει, σημειώνει στο μήνυμά του για την ημέρα, ο Κώστας Μπακογιάννης. «Ευγνώμονες για τη μνήμη που μας φωτίζει. Χρόνια πολλά Ελλάδα μας», γράφει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Δένδιας: Ημέρα Εθνικής Εορτής και απόδοσης Τιμής σε όσους υπερασπίσθηκαν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας

«Ημέρα Εθνικής Εορτής σήμερα, αλλά και απόδοσης Τιμής σε όσους υπερασπίσθηκαν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας» τονίζει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη σημερινή εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών συνοδεύει την ανάρτησή του με πίνακα ζωγραφικής του Αλέξανδρου Δ. Αλεξανδράκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις