Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σημαία Καστελόριζο: 200… κιλά Ελλάδα για την 28η Οκτωβρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαία Καστελόριζο: 200… κιλά Ελλάδα για την 28η Οκτωβρίου

Σημαία Καστελόριζο: Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες όταν ο Κρητικός και οι συνεργάτες του μετέβησαν στο νησί μαζί και άρχισαν να κάνουν τις ετοιμασίες για την σημερινή ημέρα.

Σημαία Καστελόριζο: Σε μια συμβολική κίνηση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησε ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου δύτης από το Ηράκλειο της Κρήτης. Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Βουτσαλάς ταξίδεψε μέχρι το ακριτικό Καστελόριζο προκειμένου να υψώσει την μεγαλύτερη ελληνική σημαία. Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες όταν ο Κρητικός και οι συνεργάτες του μετέβησαν στο νησί μαζί και άρχισαν να κάνουν τις ετοιμασίες για την σημερινή ημέρα.

Η κίνησή του έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα καθώς φέτος εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού οι παρελάσεις και οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν για λόγους δημόσιας υγείας.

Η ελληνική σημαία εμβαδού 745,5 τετραγωνικών μέτρων ζυγίζει 200 κιλά, έχει κατασκευασθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ ως ιστός χρησιμοποιήθηκε γερανός, ο οποίος μεταφέρθηκε από τη Ρόδο στο Καστελόριζο με έξοδα του ίδιου.

Μια διαφορετική βιτρίνα με μολυβένια στρατιωτάκια για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Ημέρα της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου σήμερα και κάποιοι ευφάνταστοι επιχειρηματίες βρήκαν έναν διαφορετικό τρόπο να τιμήσουν την εθνική εορτή. Ένα βιβλιοπωλείο στην Ξάνθη αποφάσισε να εκθέσει στη βιτρίνα του μια συλλογή από μολυβένια στρατιωτάκια, αλλά και στολές και άλλα αντικείμενα συνδεδεμένα με την ιστορία της χώρας. Η Δήμητρα Πυργελή, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου, μιλώντας για την ξεχωριστή βιτρίνα, ευχαρίστησε τον συλλέκτη Σωκράτη Τζορμπατζόγλου που επέτρεψε στο βιβλιοπωλείο να εκθέσει τη συλλογή του.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» σημείωσε ότι είναι μια συλλογή που μαζεύει όλη του τη ζωή. «Αυτή τη συλλογή τη μαζεύω όλη μου τη ζωή και αποτελείται όχι μόνο από κειμήλια του ‘40 αλλά και από στρατιωτάκια του ’60 ‘70 αλλά και κλασικά ελληνικά παιχνίδια». Τα αντικείμενα της συλλογής προέρχονται από όλη την Ελλάδα αλλά και περιοχές της Ευρώπης.

Δείτε ακόμη
Ο κορονοϊός στην “πόλη των θαυμάτων”
Μόσιαλος: “Δεν πρέπει να γίνει νέο lockdown – Μπορούμε να τα καταφέρουμε”
Ο Αρκάς… επέστρεψε – Το μήνυμά του, μετά τα 1259 κρούσματα
Τουρκικά καψόνια στους Έλληνες ψαράδες – “Μας παρενοχλούν τουρκικά ελικόπτερα και φρεγάτες”
Δραματική επιστροφή Τσιόδρα: “Χειρότερα τα πράγματα, είναι η ώρα της συνείδησης και της καρδιάς”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις