Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Κίρκη: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Πρόβλεψη Καλλιάνου
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Κίρκη: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Πρόβλεψη Καλλιάνου

Κακοκαιρία Κίρκη: Οι προγνώσεις αναφέρουν ότι η κακοκαιρία θα κρατήσει ως αργά το βράδυ της Τετάρτης ή και το ξημέρωμα.

Κακοκαιρία Κίρκη: Το Αιγαίο θα βρεθεί στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο. Καταιγίδες, μπόρες και τοπικές χαλαζοπτώσεις είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα τη χώρα. Τις επόμενες ώρες τα βόρεια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, δηλαδή το βόρειο Αιγαίο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τη Ρόδο και το Καστελόριζο. Οι προγνώσεις αναφέρουν ότι η κακοκαιρία θα κρατήσει ως αργά το βράδυ της Τετάρτης ή και το ξημέρωμα. Αύριο προβλέπεται μια πολύ καλύτερη ημέρα, με κάποιες τοπικές βροχές πιο εξασθενημένες σε σχέση με τις σημερινές.

Η κακοκαιρία «χτυπάει» τη Χαλκίδα με καταρρακτώδη βροχή, με τους δρόμους να έχουν πλημμυρίσει σε αρκετά σημεία της πόλης. Ήδη, σε αρκετές περιοχές οι δρόμοι έχουν γεμίσει νερά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ’ όσους κυκλοφορούν. Τα έντονα φαινόμενα «χτύπησαν» και την Αττική λίγο μετά τις 14:00 της Τετάρτης. Έντονη βροχή παρατηρείται σε Νέα Σμύρνη, Πειραιά, Κορυδαλλό και Μοσχάτο. Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr κατέγραψε τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στα Σφακιά Χανίων, όπου έπεσαν 34 χιλιοστά βροχής, ενώ ακολούθησαν ο Λέντας Ηρακλείου και η Κάνδανος Χανίων με 30 χιλιοστά βροχής.

Η κακοκαιρία «Κίρκη» σάρωσε» και την Κρήτη -Καταστροφές στη Σούγια Χανίων

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Κίρκη» στη Σούγια Χανίων. Όπως φανερώνουν οι εικόνες που παρουσιάζει το Cretalive, το πέρασμα της κακοκαιρίας έκανε την περιοχή να μοιάζει με «βομβαρδισμένο» τοπίο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις