Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 28 Οκτωβρίου 2020 – Σύνταγμα: Πήγαν να παρελάσουν παρά τις απαγορεύσεις
ΕΛΛΑΔΑ

28 Οκτωβρίου 2020 – Σύνταγμα: Πήγαν να παρελάσουν παρά τις απαγορεύσεις

28 Οκτωβρίου 2020 - Σύνταγμα: Περίπου 70 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος

28 Οκτωβρίου 2020 – Σύνταγμα: Περίπου 70 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος, κρατώντας ελληνικές σημαίες, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την αναστολή των εκδηλώσεων εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Οι παρευρισκόμενοι θέλησαν να κάνουν οι ίδιοι παρέλαση, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα ελήφθησαν με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να… νουθετήσουν το πλήθος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μικροεπεισόδια και η αστυνομία να προσαγάγει επτά άτομα. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα των 150 ευρώ σε αρκετούς που δεν φορούσαν μάσκα, ενώ όταν τους έγινε σύσταση να φορέσουν, αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων σε όλη την Ελλάδα

Διελεύσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων πάνω από όλη την έκταση της ελληνικής επικράτειας, καθώς και ελλιμενισμό μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε λιμάνια της χώρας περιλαμβάνουν οι φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ο ελλιμενισμός των μονάδων του ΠΝ θα γίνει χωρίς δυνατότητα επιβίβασης επισκεπτών λόγω κορoνοϊού. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ:

– Διέλευση 4 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και 9 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού θα πραγματοποιηθεί πάνω από το Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνου (10:30 π.μ.)
– Διέλευση 4 Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 2 του Πολεμικού Ναυτικού θα πραγματοποιηθεί πάνω από την πλατεία Συντάγματος, κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, (10:40 π.μ.)

 Ένα συγκινητικό βίντεο για την επέτειο του «ΟΧΙ»

«Μην αφήνεις την Ιστορία να ξεθωριάζει… Δίδαξέ την στα παιδιά σου! 80 χρόνια από το έπος του ’40» Αυτό είναι το μήνυμα της Ομάδας Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού 1940 και του Ηλία Περγαντή, οι οποίοι δημιούργησαν ένα συγκινητικό βίντεο. Η ιδέα της ιστορικής αναβίωσης του ΕΣ 1940 ωρίμασε το 2012 και έτσι ξεκίνησε η έρευνα για την απόκτηση της γνώσης των υλικών που χρησιμοποιούσε ο ΕΣ κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης ΕΣ 1940 αποτελείται από 12 άτομα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις