Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 28 Οκτωβρίου 2020: Στα γαλανόλευκα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΕΛΛΑΔΑ

28 Οκτωβρίου 2020: Στα γαλανόλευκα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

28 Οκτωμβρίου 2020: Ο Δήμος Πειραιά θέλοντας να τιμήσει την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία φέτος πραγματοποιείται υπό ειδικές συνθήκες στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού Covid-19, «έντυσε» σήμερα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στα γαλανόλευκα

28 Οκτωβρίου 2020: Ο Δήμος Πειραιά θέλοντας να τιμήσει την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία φέτος πραγματοποιείται υπό ειδικές συνθήκες στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού Covid-19, «έντυσε» σήμερα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στα γαλανόλευκα. Μια τεράστια ελληνική σημαία κυματίζει στην πρόσοψη του επιβλητικού κτηρίου της πόλης μας, με την μέθοδο του 3d projection mapping. Το εντυπωσιακό αυτό θέαμα θα διαρκέσει έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου.

Επίσης, ο Πειραιάς έχει σημαιοστολιστεί, για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα παρευρεθεί κατά την Εθνική μας Επέτειο, στη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στις 11:30 και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στον Ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (Πεζόδρομος Δραγάτση). Η 28η Οκτωβρίου θα εορταστεί στον Πειραιά με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19. Υπενθυμίζεται, ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις στη χώρα.

Σημαία Καστελόριζο: 200… κιλά Ελλάδα για την 28η Οκτωβρίου

Σε μια συμβολική κίνηση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησε ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου δύτης από το Ηράκλειο της Κρήτης. Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Βουτσαλάς ταξίδεψε μέχρι το ακριτικό Καστελόριζο προκειμένου να υψώσει την μεγαλύτερη ελληνική σημαία. Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες όταν ο Κρητικός και οι συνεργάτες του μετέβησαν στο νησί μαζί και άρχισαν να κάνουν τις ετοιμασίες για την σημερινή ημέρα.

Η κίνησή του έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα καθώς φέτος εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού οι παρελάσεις και οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν για λόγους δημόσιας υγείας. Η ελληνική σημαία εμβαδού 745,5 τετραγωνικών μέτρων ζυγίζει 200 κιλά, έχει κατασκευασθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ ως ιστός χρησιμοποιήθηκε γερανός, ο οποίος μεταφέρθηκε από τη Ρόδο στο Καστελόριζο με έξοδα του ίδιου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις