Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διπλό φονικό Κρήτη: Ψάχνουν έναν αλλοδαπό από το Μπαγκλαντές
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό Κρήτη: Ψάχνουν έναν αλλοδαπό από το Μπαγκλαντές

Διπλό φονικό Κρήτη: Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Κρήτης για τη διπλή δολοφονία που σημειώθηκε στο Πασακάκι των Χανίων.

Διπλό φονικό Κρήτη: Ένας αλλοδαπός από το Μπαγκλαντές, ο οποίος νοίκιαζε δώμα στο σπίτι όπου βρέθηκε δολοφονημένος και τοποθετημένος μέσα σε βαλίτσα 82χρονος, το ένα από τα δύο θύματα του φρικτού διπλού εγκλήματος που συγκλονίζει την Κρήτη, αναζητείται ως ύποπτος από την Αστυνομία σε όλο το νησί αλλά και σε άλλες περιοχές για την περίπτωση που έχει διαφύγει.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η εξαφάνισή του σε χρόνο που συμπίπτει σχεδόν με την διάπραξη των δύο εγκλημάτων με θύματα την 79χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού και τον 82χρονο σύντροφό της με τον οποίο διέμεναν μαζί, αλλά και γενικότερα  ο τρόπος απόκρυψης της σορού του 82χρονου, τον καθιστούν βασικό ύποπτο για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων. Αν επαληθευτούν οι υποψίες του πιθανότερο κίνητρο θεωρείται η ληστεία καθώς τα θύματα διατηρούσαν σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού του χρηματικό ποσό το οποίο λείπει ενώ το σπίτι όπου βρήκε τραγικό θάνατο με στραγγαλισμό η 79χρονη παρουσίαζε εικόνα έρευνας.

Το διπλό έγκλημα που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία του νησιού άρχισε να αποκαλύπτεται με χρονική διαφορά αρκετών ωρών από την περασμένη Κυριακή. Η κόρη του 82χρονου, αναφέρουν οι πληροφορίες τον αναζητούσε όλο το Σάββατο χωρίς αποτέλεσμα. Το τηλέφωνό του καλούσε αλλά δεν έπαιρνε καμία απάντηση. Καθώς ζούσε σε άλλο σημείο, τηλεφώνησε και παρακάλεσε μια γειτόνισσα να πάει στο σπίτι της 79χρονης, στο Πασακάκι, όπου ζούσε και ο πατέρα της και να δει τι συμβαίνει.

Έτσι, την Κυριακή αποκαλύφθηκε ότι η 79χρονη είχε πέσει θύμα δολοφονίας με στραγγαλισμό μέσα στο σπίτι της. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας καθώς ο 82χρονος σύντροφός της έλειπε, άρχισαν να τον αναζητούν, θεωρώντας τον άνθρωπο-κλειδί για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 79χρονης. Αν είχε φύγει, είχε φύγει με άλλο μέσον καθώς το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο από την πρώτη στιγμή έξω από το σπίτι ης 79χρονης, αλλά τα κλειδιά έλειπαν. Μάλιστα αναζητήθηκε και με silver alert.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του εντάθηκαν

Αποφασίστηκε να ερευνηθεί και το δεύτερο σπίτι, ιδιοκτησίας της 79χρονης που βρίσκεται κοντά στο πρώτο. Και τότε οι αστυνομικοί έπαθαν σοκ και οι ίδιοι όταν ανακάλυψαν ότι ο 82χρονος είχε δολοφονηθεί κι αυτός. Κι όχι μόνο. Η σορός του είχε τοποθετηθεί από τον η τους δολοφόνους του σε βαλίτσα. Όλα δείχνουν ότι και ο ηλικιωμένος είχε στραγγαλισθεί με πουκάμισο…

Καθώς όλα έδειχναν ότι ο δράστης η οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά τα περιουσιακά στοιχεία της 79χρονης και είχαν την άνεση να μπαίνουν στο σπίτι, οι έρευνες στράφηκαν στο κοντινό περιβάλλον από την πρώτη στιγμή. Το σπίτι που νοίκιαζε η 79χρονη σε αλλοδαπούς βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενώ στο ισόγειο έμεναν η ίδια και ο σύντροφος ης ζωής της.

Αναζητήθηκαν οι ενοικιαστές αλλοδαποί οι οποίοι προσήχθησαν και εξετάζονταν, αλλά δεν βρισκόταν ο τελευταίος αλλοδαπός που θεωρείται πλέον και ο βασικός ύποπτος. Τα εγκλήματα έγιναν κατά πάσαν πιθανότητα την Παρασκευή. Πιθανότατα δολοφονήθηκαν και τα δύο θύματα στο ίδιο σπίτι και στη συνέχεια ο 82χρονος μεταφέρθηκε στο άλλο σπίτι  στην προσπάθεια του δολοφόνου να στρέψει τις έρευνες σε βάρος του.Ότι δηλαδή είχε στραγγαλίσει την σύντροφό του και είχε εξαφανισθεί…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις