Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες Ρομά: Ένα ποτάμι… εξιχνιάζει “επιδρομές”
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες Ρομά: Ένα ποτάμι… εξιχνιάζει “επιδρομές”

Ληστείες Ρομά: Τα νέα αδικήματα που αποδίδονται στη σπείρα Ρομά, προστίθενται σε άλλα τέσσερα τα οποία είχαν εξιχνιασθεί με την ανεύρεση τον Ιούλιο των ποντισμένων οχημάτων, ΑΤΜ και χρηματοκιβωτίων στην κοίτη του Σπερχειού.

Ληστείες Ρομά: Ένα ποτάμι, της Φθιώτιδας, ο «φορτωμένος με ιστορία» Σπερχειός, στα νερά του οποίου μέλη σπείρας γκρέμιζαν από ψηλά κλεμμένα αυτοκίνητα, Α.Τ.Μ και χρηματοκιβώτια, που είχαν αρπάξει σε ληστρικές επιδρομές, εξακολουθεί να αποκαλύπτει στοιχεία για τη δράση της.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τρεις μήνες, αφότου τα νερά του, όταν η στάθμη χαμήλωσε, εμφάνισαν «πνιγμένα οχήματα και χρηματοκιβώτια πολυμελούς σπείρας, που εξαρθρώθηκε τον Ιούλιο, βοηθά τους αστυνομικούς της ασφάλειας Λαμίας να εξιχνιάσουν κι άλλα αδικήματα της ίδιας σπείρας! Έτσι, από την αξιοποίηση των στοιχείων, τα οποία εν μέρει προήλθαν και από το ποτάμι με την ποντισμένη «λεία», οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν άλλες πέντε ενέργειες των εμπλεκομένων, τέσσερις εκ των οποίων έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ για άλλους δύο ισχύουν περιοριστικοί όροι.

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, από την περεταίρω ανάλυση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι έξι από τα μέλη της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας, ενέχονται, κατά περίπτωση: Σε κλοπή Α.Τ.Μ. τράπεζας, την 22-11-2019 ,όπου ήταν εγκατεστημένο σε Σούπερ Μάρκετ περιοχής της Αττικής, καθώς και σε κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για την συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια. Γίνεται μνεία ότι η λεία από την αφαίρεση του εν λόγω Α.Τ.Μ., προσεγγίζει περίπου τα 100.000 ευρώ!

Σε κλοπή χρηματοκιβωτίου, την 11-09-2019, από κατάστημα περιοχής της Φθιώτιδας. Η λεία από την αφαίρεση του εν λόγω χρηματοκιβωτίου περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 15.000 περίπου ευρώ, καθώς και τιμαλφή, αξίας περίπου 7.000 ευρώ.

Καλώδια του ΟΣΕ

Σε κλοπή χάλκινων καλωδίων του Ο.Σ.Ε. στην περιοχή Θαυμακού Δομοκού Φθιώτιδας, την 06-02-2019. Η ζημιά που προκλήθηκε από την εν λόγω κλοπή, ανέρχεται στις 133.000 περίπου ευρώ, καθώς και σε κλοπή από οικία περιοχής της Αττικής, την 25-10-2014.

Τα νέα αδικήματα που αποδίδονται στη σπείρα Ρομά, προστίθενται σε άλλα τέσσερα τα οποία είχαν εξιχνιασθεί με την ανεύρεση τον Ιούλιο των ποντισμένων οχημάτων, ΑΤΜ και χρηματοκιβωτίων στην κοίτη του Σπερχειού.

H Alphafreepress έγραφε για τη συμμορία:

“Μετά από μια μεγάλη επιχείρηση, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας επτά μέλη της συμμορίας Ρομά, που άρπαζε Α.Τ.Μ και χρηματοκιβώτια και τα… έπνιγε μαζί με τα κλεμμένα αυτοκίνητα, στα νερά του Σπερχειού ποταμού, για να εξαφανίσει τα ίχνη! Ενώ ένα ακόμη μέλος της ίδιας συμμορίας, που εξαπέλυε ληστρικές επιδρομές στη Φθιώτιδα-ιδιαίτερα στην Ανθήλη και στη Λαμία- στην Αττική, στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στην Ακαρνανία, είναι ήδη στη φυλακή, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η συμμορία εξαρθρώθηκε, με συλλήψεις, σε περιοχές της Λαμίας (Ανθήλη) αλλά και στην Καρδίτσα.

Γίνεται λόγος για πολυμελή εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως Α.Τ.Μ. τραπεζών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις. Τα μέλη της σπείρας, κατά την Αστυνομία, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση, σκοπός της οποίας ήταν αφαίρεση Α.Τ.Μ. τραπεζών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, διαφόρων περιοχών της Φθιώτιδας, Αττικής, Λάρισας, Καρδίτσας και Ακαρνανίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις