Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός 28 Οκτωβρίου 2020: Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός 28 Οκτωβρίου 2020: Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Καιρός 28 Οκτωβρίου 2020: Έκτακτο δελτίο καιρού - Καταιγίδες και χαλάζι - Πότε θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων

Καιρός 28 Οκτωβρίου 2020: Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Τρίτης (27/10/) και η κακοκαιρία αναμένεται να κορυφωθεί στις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Συγκεκριμένα κακοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη (28/10) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλάζι και ενισχυμένους ανέμους.

Από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (28-10-20 Εθνική Εορτή) η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πότε θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων

Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης (29-10-20) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου η Κ. Σακελλαροπούλου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης,Αγίου Δημητρίου, της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40, που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου 2020, θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στις 13:00 στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:00 θα μεταβεί στο Διοικητήριο, όπου θα ξεναγηθεί στο Ιστορικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, θα ξεναγηθεί στις 12:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη Casa Bianca και θα ακολουθήσει γεύμα από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Το απόγευμα στις 18:15 θα επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο της πόλης. Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, η κ. Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί στις 10:30 το Γ΄ Σώμα Στρατού και θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο. Οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη θα είναι προσαρμοσμένες στις έκτακτες συνθήκες που επιβάλλει η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και στο πλαίσιο αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική και μαθητική παρέλαση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις