Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Πιθανόν να μπει σε “κόκκινο” συναγερμό, λέει ο Ζέρβας
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Πιθανόν να μπει σε “κόκκινο” συναγερμό, λέει ο Ζέρβας

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Το χαρακτηριστικό της Θεσσαλονίκης είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 28 έτη, σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: To ενδεχόμενο να αλλάξει η κατάσταση συναγερμού στη Θεσσαλονίκη άφησε ανοιχτό, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3 ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Όπως σημείωσε είναι στο τραπέζι η αλλαγή… χρώματος στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει αύριο, ενώ τόνισε ότι “είμαστε σε κρίσιμη περίοδο και αναμένουμε να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων”. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, το χαρακτηριστικό της Θεσσαλονίκης είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 28 έτη, αρκετά μικρότερη από τον μέσο όρο της χώρας. Όπως εξήγησε, η Θεσσαλονίκη όπως και τα Γιάννενα είναι πανεπιστημιουπόλεις και έχουν αρκετό κόσμο νεαρής ηλικίας. Ωστόσο, σημείωσε ότι από τους 120.000 φοιτητές που ζουν στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι 25.000 περίπου.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ισχύουν από χθες στην περιφερειακή ενότητα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι τηρήθηκαν. Πρόσθεσε δε ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι πολίτες ένιωθαν φόβο, τώρα όμως νιώθουν και κόπωση από τα μέτρα και οι αρχές πρέπει να βρουν έναν τρόπο να το αντιμετωπίσουν. Τέλος, έκανε γνωστό ότι στη, συμπρωτεύουσα έχει καλυφθεί το 28% των κλινών για Covid. Αξίζει να σημειωθεί πως χθες βεβαιώθηκαν 217 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 22 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 20 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις