Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκύλος Νίκαια: Επέστρεψε στο αφεντικό του
ΕΛΛΑΔΑ

Σκύλος Νίκαια: Επέστρεψε στο αφεντικό του

Σκύλος Νίκαια: Ο σκύλος που μαχαιρώθηκε και κακοποιήθηκε στη Νίκαια, τα κατάφερε και επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του - Η ιστορία του βασανισμού του σκύλου είχε προκαλέσει οργή στο πανελλήνιο

Σκύλος Νίκαια: Ο σκύλος που μαχαιρώθηκε και κακοποιήθηκε στη Νίκαια, τα κατάφερε και επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του! Όπως περιγράφει στον ΑΡΤ FM ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ), Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Έκτορας συνάντησε τον ιδιοκτήτη του και ξέσπασε σε κλάματα.

Αν και δεν ήταν τσιπαρισμένος, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γουρδομιχάλης, όταν αντίκρισε το αφεντικό του κατάλαβαν όλοι ότι πρόκειται για τον κηδεμόνα του. Χαρακτηριστική, μάλιστα είναι η καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος ΔΙΚΕΠΑΖ για τα ελάχιστα ποσά που δαπανούν οι δήμοι για τα αδέσποτα ζώα, ενώ με γραπτό μήνυμα ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος ενημέρωσε για τα χρηματικά ποσά που έχουν δοθεί από το Υπουργείο στους Δήμους για τα αδέσποτα ζώα.

Διεκόπη η δίκη για τις 6 Νοεμβρίου

Στο εδώλιο κάθισαν χθες οι δυο άντρες που κατηγορούνται για την κακοποίηση σκύλου σε δρόμο της Νίκαιας. Δεκάδες άνθρωποι, βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια, ζητώντας την τιμωρία τους, για την επίθεση στον «Έκτορα».

Ο 54χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον «Έκτορα», βγήκε από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Πειραιά, καθώς η δίκη διεκόπη για τις 6 Νοεμβρίου. «Έχουμε πολύ μέλλον ακόμα, ελπίζουμε την επόμενη Παρασκευή να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα» είπε η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου, Ευαγγελία Τσανοπούλου.

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων

Συνάντηση με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Συζητήθηκε η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ιχνηλασιμότητας (Traces), όσον αφορά στη μετακίνηση ζώων, που υιοθετούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια ανοικτής επιστολής προς την κυβέρνηση, την οποία συνυπέγραψαν 143 φιλοζωικά σωματεία της Ελλάδας και 47 του εξωτερικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις