Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία κορονοϊός νέα: Λοκντάουν σε Ουαλία και Μάντσεστερ
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία κορονοϊός νέα: Λοκντάουν σε Ουαλία και Μάντσεστερ

Βρετανία κορονοϊός νέα: Η Ουαλία επιβάλει lockdown δύο εβδομάδων από σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο του οποίου όλοι, με εξαίρεση τους εργαζόμενους που εκτελούν απαραίτητες εργασίες, θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους

Βρετανία κορονοϊός νέα: Η Ουαλία επιβάλει lockdown δύο εβδομάδων από σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο του οποίου όλοι, με εξαίρεση τους εργαζόμενους που εκτελούν απαραίτητες εργασίες, θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο επικεφαλής της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ δήλωσε πως κατανοεί την κόπωση των πολιτών από τους περιορισμούς για την Covid-19 αλλά ότι η επιβολή κανόνων είναι απαραίτητη καθώς οι κρίσιμες μονάδες υγείας είναι ήδη πλήρεις. «Θα πρέπει να είναι δραστικό και βαθύ προκειμένου να έχει τον αντίκτυπο που χρειαζόμαστε», δήλωσε ο Ντρέικφορντ σε δημοσιογράφους. «Όλοι στην Ουαλία θα κληθούν να παραμείνουν στο σπίτι τους».

«Εάν δεν δράσουμε τώρα, θα συνεχίσει να επιταχύνεται», δήλωσε. «Οι κρίσιμες μονάδες υγείας είναι ήδη πλήρεις». Το lockdown θα ξεκινήσει στις 18.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) και θα λήξει στις 9 Νοεμβρίου. Όλοι, εκτός αυτών που εκτελούν απαραίτητες εργασίες, θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι. Όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις των κλάδων λιανικών πωλήσεων, αναψυχής, φιλοξενίας και τουρισμού θα πρέπει να κλείσουν στην Ουαλία. Κλειστοί θα είναι και οι χώροι λατρείας.

Βρετανία κορονοϊός νέα

 

Στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού το Μάντσεστερ

Στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τον κορονοϊό, το Επίπεδο 3 σύμφωνα με τα βρετανικά στάνταρντ, τίθεται από τα μεσάνυχτα το Μάντσεστερ, όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον. Το «κόκκινο» υγειονομικής ασφάλειας (Επίπεδο 3) προβλέπει κλειστά παμπ και μπαρ, γυμναστήρια, καζίνο, κέντρα αναψυχής. απαγόρευση συναντήσεων διαφορετικών νοικοκυριών όχι μόνο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε κήπους, καθώς και περιορισμούς εισόδου και εξόδου στην περιοχή.

O Βρετανός πρωθυπουργός ρωτήθηκε πόσες περιφέρειες πρέπει να τεθούν στο «κόκκινο» έως ότου η κυβέρνηση ανακοινώσει εθνικό lockdown. «Αυτό που προσπαθούμε να αποφύγουμε είναι ένα καθολικό lockdown», απάντησε ο Τζόνσον, προσθέτοντας πάντως ότι «δεν αποκλείουμε τίποτα». Όπως σημείωσε η διασπορά του ιού είναι «πολύ άνιση» σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Βρετανία κορονοϊός νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις