Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Παναγιωτόπουλος Τουρκία: «Καμία συζήτηση εν μέσω προκλήσεων»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παναγιωτόπουλος Τουρκία: «Καμία συζήτηση εν μέσω προκλήσεων»

Παναγιωτόπουλος Τουρκία: . Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας συμμετείχε στην τακτική φθινοπωρινή Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ

Παναγιωτόπουλος Τουρκία: Δεν πρόκειται να υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, όσο η γείτονα χώρα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες διαμήνυσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας συμμετείχε στην τακτική φθινοπωρινή Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, χθες 22 και σήμερα 23 Οκτωβρίου. Όπως ανακοινώθηκε, κατά τις εργασίες της Συνόδου συζητήθηκαν οι μείζονες προκλήσεις και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε τον πλήρη σεβασμό της Ελλάδος στον θεμελιώδη κανόνα της Συνθήκης του ΝΑΤΟ και της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνική επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς, με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Όπως είπε, πρόκειται για πάγια θέση της χώρας μας σε αντιδιαστολή με μονομερείς και προκλητικές ενέργειες εκ μέρους της Τουρκίας, όπως οι πλόες ερευνητικού σκάφους και πολεμικών πλοίων εντός περιοχής ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς και με την επέκταση της παράνομης NAVTEX ως τις 27 Οκτωβρίου.

Παναγιωτόπουλος: Οι ενέργειες της Τουρκίας αναδεικνύουν αναξιοπιστία προθέσεων για διάλογο

Οι ενέργειες αυτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αναδεικνύουν αναξιοπιστία προθέσεων εκ μέρους της Τουρκίας για διάλογο, υπονομεύουν τη διαδικασία του μηχανισμού αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και θίγουν τη συνοχή και την ενότητα της Συμμαχίας. Επιπλέον, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι όσο η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες -τις οποίες η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία, καθώς και με πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποφασιστικότητα- δεν πρόκειται να υπάρξουν συζητήσεις.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ πρότεινε αμοιβαία αναστολή δραστηριότητος στρατιωτικών ασκήσεων σε περίοδο εορτών και προέτρεψε την Τουρκία να αποφύγει τη συνέχιση των σεισμικών ερευνών και να επιλύσει οποιαδήποτε διαφορά βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις