Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μιχαλολιάκος φυλακή: «Είμαι υπερήφανος για τις ιδέες μου»
ΕΛΛΑΔΑ

Μιχαλολιάκος φυλακή: «Είμαι υπερήφανος για τις ιδέες μου»

Μιχαλολιάκος φυλακή: Στη φυλακή εκτός από τον Νίκο Μιχαλολιάκο οδηγούνται και οι Κασιδιάρης, Γερμενής, Παναγιώταρος, Λαγός, Παππάς, Ματθαιόπουλος. Στη φυλακή θα οδηγηθεί και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Μιχαλολιάκος φυλακή: Ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, εμφανίστηκε αμετανόητος μετά την απόφαση του δικαστηρίου για να οδηγηθεί στη φυλακή. «Είμαι υπερήφανος που με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου. Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος και πλέον αναμένεται είτε να συλληφθεί είτε να παραδοθεί αυτοβούλως στις Αρχές.

Στη φυλακή εκτός από τον Νίκο Μιχαλολιάκο οδηγούνται και οι Κασιδιάρης, Γερμενής, Παναγιώταρος, Λαγός, Παππάς, Ματθαιόπουλος. Στη φυλακή θα οδηγηθεί και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Αναστολή υπό όρους χορηγήθηκε σε μόνο 12 από τους 51 καταδικασθέντες, κόντρα στην εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να δοθεί αναστολή σε όλους. Από τους 12 στους οποίους δόθηκε αναστολή, είναι και οι εξής πρώην βουλευτές: Χρ. Αλεξόπουλος Στ. Μπούκουρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζαρούλια, οι οποίοι δεν θα φυλακιστούν υπό όρους. Υπενθυμίζεται ότι οι ποινές για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι εξής: Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Ιωάννη Λαγό 13 χρόνια και 8 μήνες, για τον Ηλία Κασιδιάρη 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Γιώργο Γερμενή 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Χρήστο Παππά 13 χρόνια και 3 μήνες, για τον Ηλία Παναγιώταρο 13 χρόνια και για τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο 10 χρόνια.

Χρυσή Αυγή: Σε εξέλιξη οι συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συλλήψεις των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, ενώ πολλοί εξ αυτών παραδίνονται μόνοι τους, αμέσως μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου, που τους έδειξε τον δρόμο της φυλακής. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, η Αστυνομία θα τους οδηγήσει στη ΓΑΔΑ, κατόπιν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εν συνεχεία ξανά στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος και θα αποφασίσει σε ποιες φυλακές της χώρας θα οδηγηθούν.

Για τον λόγο αυτό, 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμη, ο Ηλίας Κασιδιάρης παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Παραδόθηκε επίσης ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, καθώς και ο Τσακανίκας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά.

Χρυσή Αυγή: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η Μαγδα Φύσσα κατέρρευσε. Παραμένει στον προθάλαμο της δικαστικής αίθουσας και κλαίει με λυγμούς. Στο πλευρό της είναι συγγενείς, δικηγόροι και φίλοι του Παύλου Φύσσα που έπεσαν στην αγκαλιά της μόλις η Προεδρος έδωσε τη λήξη της συνεδρίασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Έξω από την αίθουσα, δεκάδες άνθρωποι που είχα συγκεντρωθεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δίνοντας συγχαρητήρια στην πολιτική αγωγή. Την ίδια ώρα όσοι καταδικασθέντες ήταν εντός της αίθουσας συνελήφθησαν. «Μέσα οι φασιστες, δολοφόνοι» «να σαπίσετε στη φυλακη γουρούνια, φασίστες» και «ο Παύλος ζει» φώναξαν από το ακροατήριο όταν μπήκαν χειροπέδες στους καταδικασθέντες.

Βίντεο από ethnos

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις