Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι για κορονοϊό: Πολλά πρόστιμα σε δύο ώρες στο κέντρο της Αθήνας
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι για κορονοϊό: Πολλά πρόστιμα σε δύο ώρες στο κέντρο της Αθήνας

Έλεγχοι για κορονοϊό: Οι παραβάσεις της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εντοπίστηκαν σε κοινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης

Έλεγχοι για κορονοϊό: Κοινές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό επιχειρήσεων που παραβιάζουν τη νομοθεσία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, πραγματοποιούν καθημερινά μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια τέτοια κοινή επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της 1ης και της 6ης Δημοτικής Κοινότητας, στην οδό Αχαρνών, όπου εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 20 επιχειρήσεις.

Σε κάθε μία από τις επιχειρήσεις επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή της λειτουργίας τους για τρεις μέρες, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Το συνολικό ύψος των προστίμων έφτασε στις 100.000 ευρώ. Η κοινή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τις 22.00 έως τα μεσάνυχτα, σε 26 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (mini market, παντοπωλεία κλπ) και από πλευράς αστυνομίας συμμετείχαν ομάδες δικύκλων εμφανούς αστυνόμευσης (scooter), εποχούμενες περιπολίες, ομάδα παρεμπορίου. Από πλευράς δήμου διατέθηκαν οκτώ κλιμάκια ελέγχου Κ.Υ.Ε. με 16 δημοτικούς αστυνομικούς. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 16 δημοτικοί αστυνομικοί και από την Ελληνική Αστυνομία τρεις μοτοσυκλέτες με έξι αστυνομικούς, δύο αυτοκίνητα με τέσσερις αστυνομικούς, δύο πεζές ομάδες ασφαλείας με τέσσερις αστυνομικούς και ένας αστυνομικός της ομάδας αντιμετώπισης παραεμπορίου.

Εντείνονται οι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη

Δημοτική Αατυνομία και Τροχαία πραγματοποιούν από το πρωί ελέγχους σε λεωφορεία και ταξί σε όλη τη Θεσσαλονίκη για την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό. Από τους ελέγχους το πρωί εντοπίστηκαν οκτώ επιβάτες χωρίς μάσκα σε λεωφορείο στην οδό Λαγκαδά, ένας στη Βασ. Όλγας και ένας στην οδό Μοναστηρίου.

Εντατικούς ελέγχους εντός και εκτός αστικών λεωφορείων κάνουν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, για να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., Ζ και της Άμεσης Δράσης βρίσκονται επί ποδός για να διαπιστώσουν αν οι άνθρωποι που περιμένουν στη στάση ή βρίσκονται μέσα στο αστικό λεωφορείο, φορούν τις μάσκες τους και κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια των ελέγχων στην στάση της Αριστοτέλους, δε βεβαιώθηκε μέχρι στιγμής κάποια παράβαση ενώ οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις όπου απαιτούνταν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις