Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράνομοι μετανάστες – ΕΛΑΣ: “Μάχες” στη Βόρειο Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομοι μετανάστες – ΕΛΑΣ: “Μάχες” στη Βόρειο Ελλάδα

Παράνομοι μετανάστες - ΕΛΑΣ: Στη μία περίπτωση αλλοδαπός διακινητής στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, όταν διαπίστωσε ότι είχε φθάσει σε αδιέξοδο, για να ξεφύγει έβαλε όπισθεν και έπεσε πάνω σε μοτοσικλέτα της ομάδας «Ζήτα».

Παράνομοι μετανάστες – ΕΛΑΣ: Πάνω σε προστατευτικές μπάρες και υπηρεσιακά αστυνομικά οχήματα, σταμάτησε η φρενήρης πορεία οχημάτων, που οδηγούσαν, χωρίς πολλές γνώσεις, μέλη κυκλωμάτων διακινητών που συνεχίζουν ακάθεκτα να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα παράτυπους μετανάστες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη μία περίπτωση αλλοδαπός διακινητής στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, όταν διαπίστωσε ότι είχε φθάσει σε αδιέξοδο, για να ξεφύγει έβαλε όπισθεν και έπεσε πάνω σε μοτοσικλέτα της ομάδας «Ζήτα». Όμως ο αστυνομικός, αν και ελαφρά τραυματισμένος, συνέχισε την καταδίωξη και μαζί με άλλους αστυνομικούς συνέλαβαν τον επικίνδυνο διακινητή.

Σε άλλη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας, οδηγός οχήματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες σταμάτησε τη φρενήρη πορεία του πάνω σε προστατευτικές μπάρες του δρόμου όταν έχασε τον έλεγχό του. Και κάτι επίσης ανησυχητικό. Οι εγκέφαλοι των κυκλωμάτων επιστράτευσαν πάλι μετά από καιρό τα ρυμουλκά μετα ρυμουλκουμένων, όπου σε κρύπτες, μεταφέρουν με κίνδυνο της ζωής τους, παράτυπους μετανάστες. Ομάδες αστυνομικών που περιπολούν στη Βόρειο Ελλάδα, συνέλαβαν σε τρεις ημέρες, πολλούς  διακινητές και τους παρέπεμψαν στον εισαγγελέα ενώ κατάσχεσαν πολλά οχήματα μεταφοράς, κάποια κλεμμένα από κοντινές περιοχές.

Στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί,  εντόπισαν Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο έγινε σήμα στάσης προκειμένου να ελεγχθεί. Ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να ξεφύγει, ωστόσο, μόλις κατάλαβε πως ήταν εγκλωβισμένος σε αδιέξοδο, προσπάθησε να διαφύγει πέφτοντας πάνω σε υπηρεσιακή μηχανή, στην οποία επέβαινε αστυνομικός, ο οποίος, ξαναβρήκε την ισορροπία του και συνέχισε την καταδίωξη. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σύλληψης, προκάλεσε σωματικές βλάβες στον ίδιο αστυνομικό, στη μοτοσικλέτα του οποίου προσέκρουσε με το όχημα νωρίτερα, με αποτέλεσμα ο αστυφύλακας να μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σε Ξάνθη – Καβάλα

Στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. Στην πρώτη περίπτωση, στο ύψος του οικισμού Βαφέικων Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο  μη νόμιμους μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 8-10-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Ξάνθης.

Στη δεύτερη περίπτωση στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον αλλοδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία. Ακολούθως, στο ύψος του κόμβου Αμφίπολης το αυτοκίνητο εξήλθε από την Εγνατία Οδό και ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες και πινακίδα κυκλοφορίας , χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό και τον αλλοδαπό συνοδηγό – συνεργό του, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε  μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση,  στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης,  συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έξι μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι δύο από τους οδηγούς – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν συνολικά τρία  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό. Στους νομούς Έβρου και Καβάλας,  συνελήφθησαν  τρεις  αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Σε ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση,  συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό δράστη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), που οδηγούσε διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο ρυμουλκούμενο του οχήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση , στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου,  εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία, κατευθύνθηκε στον οικισμό Λευκίμμης Έβρου και επιχείρησε να διαφύγει εγκαταλείποντας το όχημα εν κινήσει, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον αλλοδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Πεζή καταδίωξη

Ακολούθως, το αυτοκίνητο εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, όπου ο δράστης τελικά το ακινητοποίησε και μαζί με τους επιβαίνοντες τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη και τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως διαπιστώθηκε μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις