Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 16/10: Εφιαλτική η ενημέρωση ΕΟΔΥ
ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 16/10: Εφιαλτική η ενημέρωση ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 16/10: 3454 (14.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9893 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 16/10: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο αρνητικό ρεκόρ στη χώρα μας με 508 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 81 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 508 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24450, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 3454 (14.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9893 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

81 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 255 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα. 184 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δωρεάν τεστ σε ιδρύματα φιλοξενίας παιδιών και κέντρα για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους ανίχνευσης του κορωνοϊού σε ιδρύματα φιλοξενίας παιδιών και κέντρα κοινωνικής στήριξης και φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες παρέχει το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιο-επιστημών – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝΕΒ | ΕΚΕΤΑ) Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του ΥΠΑΝΕ αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια τα ιδρύματα φιλοξενίας παιδιών και κέντρα κοινωνικής στήριξης και φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες στέκεται πολύτιμος αρωγός και συμπαραστάτης τους έτσι ώστε, να συνεχίσουν να προσφέρουν με δύναμη και αισιοδοξία.

«Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία που όλοι αντιμετωπίζουμε, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του ιού SARS–CoV-2 (COVID-19), οφείλουμε να αξιοποιούμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα των ερευνητικών κέντρων να εκπονούν δράσεις με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Εμβληματικής Δράσης για τον COVID-19 του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιο-επιστημών – Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝΕΒ | ΕΚΕΤΑ) Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της ΓΓΕΤ, παρέχονται δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι ανίχνευσης του ιού SARS–CoV-2 (COVID-19) σε όλα τα μέλη των κοινοτήτων των ιδρυμάτων φιλοξενίας και κέντρων κοινωνικής στήριξης και φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις