Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοζάνη λοκντάουν κρούσματα: Ουρές για τεστ – Έκλεισε το αεροδρόμιο
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη λοκντάουν κρούσματα: Ουρές για τεστ – Έκλεισε το αεροδρόμιο

Κοζάνη λοκντάουν κρούσματα: Τα τεστ πραγματοποιούνται σε δύο σημεία στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης αλλά και σε ένα σημείο στην πλατεία Λασσάνη

Κοζάνη λοκντάουν κρούσματα: Σε καθεστώς τοπικού λοκντάουν είναι οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, καθώς τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή ανησύχησαν ιδιαίτερα τις υγειονομικές αρχές. Συγκεκριμένα, από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες η χρήση της μάσκας κρίνεται υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, επιβάλλεται απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της περιφερειακής ενότητας αλλά και συναθροίσεων. Την ίδια ώρα τα σχολεία παραμένουν ανοικτά με υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο από καθηγητές όσο και από μαθητές.

Σήμερα, κατά την πρώτη μέρα του λοκντάουν, σχηματίστηκαν ουρές το μεσημέρι για τα rapid test. Τα τεστ πραγματοποιούνται σε δύο σημεία στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης αλλά και σε ένα σημείο στην πλατεία Λασσάνη. Παρόντες και άνδρες της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Όπως περιγράφει το kozanilife.gr, στο κέντρο της Κοζάνης υπήρχε περιορισμένη κίνηση από τους πολίτες και η κίνηση στους δρόμους της πόλης ήταν εμφανώς μειωμένη. Πλήθος καταστημάτων αλλά και υπηρεσιών έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους όπως προβλέπεται από το Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 όπου έχει περιέλθει η Π.Ε. Κοζάνης, ενώ τα καταστήματα εστίασης που άνοιξαν από το πρωί της Παρασκευής εξυπηρετούν μόνο από τις υπηρεσίες take away και delivery.

«Λουκέτο» και στο αεροδρόμιο – Ποιες πτήσεις εξαιρούνται

Νέα αεροπορική οδηγία (Νotam) που αφορά περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Κοζάνης «Φίλιππος», η οποία εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19 και ισχύει από σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2020, εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Ειδικότερα:

Η αεροπορική οδηγία προβλέπει ότι επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights).

Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Κοζάνης ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)
Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

Δείτε ακόμα:

Ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται του λοκντάουν στην Κοζάνη

Ο νέος χάρτης με τα επιδημιολογικά φορτία στην Ελλάδα

Στην Κοζάνη το πρώτο lockdown στη χώρα – Ηχηρό “καμπανάκι”, σε απόγνωση οι κάτοικοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις