Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χάρτης Πολιτική Προστασία: Το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού ανά περιοχή
ΕΛΛΑΔΑ

Χάρτης Πολιτική Προστασία: Το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού ανά περιοχή

Χάρτης Πολιτική Προστασία: Σε σχέση με τον χάρτη της περασμένης Παρασκευής η διαφορά έγκειται στην Κοζάνη η οποία είναι πλέον η μοναδική περιφέρεια που βρίσκεται στο «κόκκινο» (επίπεδο 4: Αυξημένου Κινδύνου).

Χάρτης Πολιτική Προστασία: Τον νέο επικαιροποιημένο χάρτη με το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού ανά περιοχή έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε σχέση με τον χάρτη της περασμένης Παρασκευής η διαφορά έγκειται στην Κοζάνη η οποία είναι πλέον η μοναδική περιφέρεια που βρίσκεται στο «κόκκινο» (επίπεδο 4: Αυξημένου Κινδύνου).

Στις Πράσινες περιοχές (επίπεδο 1) παραμένουν οι εξής περιοχές: Άνδρος, Αρκαδία, Άρτα Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηλεία, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κάρπαθος-Κάσος, Κεφαλληνία, Λασίθι, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Μήλος, Ρέθυμνο, Σέρρες, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φωκίδα, Χανιά.

Στις Κίτρινες περιοχές (επίπεδο 2) παραμένουν οι εξής περιοχές: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Βοιωτία, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος.

Στις Πορτοκαλί περιοχές (επίπεδο 3) ανήκουν οι εξής περιοχές: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λέσβος, Μύκονος, Νήσων Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα.

Σε Κόκκινη περιοχή (επίπεδο 4) βρίσκεται η Κοζάνη.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1317008861845463041

 Συνεχίζονται τα τεστ στην Πλατεία Βικτωρίας

Από εκεί και πέρα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα συνεχίζονται τα τεστ του ΕΟΔΥ στην πλατεία Βικτωρίας. Από τις 10 η ώρα οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ μετά από παραίνεση του υπουργείου υγείας βρέθηκαν στην πλατεία για να πραγματοποιήσουν και σήμερα εκατοντάδες τεστ. Χθες έγιναν συνολικά 496 τεστ από τα οποία τα 21 βγήκαν θετικά στον κορονοϊό. Όλα αυτά την ώρα που το κέντρο της Αθήνας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και τα κρούσματα κάθε μέρα είναι παρά πολλά.

Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα. Πραγματοποιήθηκαν 753 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν έντεκα θετικά δείγματα, τα οποία αφορούν σε Έλληνες (7 άνδρες και 4 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις