Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκύλος Νίκαια: Εξοργισμένοι πολίτες επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 54χρονο
ΕΛΛΑΔΑ

Σκύλος Νίκαια: Εξοργισμένοι πολίτες επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 54χρονο

Σκύλος Νίκαια: Επεισοδιακή ήταν η αποχώρηση του κατηγορούμενου από τα δικαστήρια Πειραιά - Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 23 Οκτωβρίου

Σκύλος Νίκαια: Ξεχείλισε η οργή εναντίον των δύο δραστών, του 54χρονου και του ηλικιωμένου που φέρεται να χτυπά το σκυλί με ένα σίδερο στο κεφάλι. Περίπου 50 άτομα, μέλη φιλοζωϊκών οργανώσεων και γείτονες του εκπαιδευτικού μαζεύτηκαν το μεσημέρι λίγο μετά τις 15:30 έξω από το δικαστικό μέγαρο Πειραιά και επιχείρησαν να λιντσάρουν τους δύο κατηγορούμενους. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους φυγαδέψουν με ένα ταξί, όσο το πλήθος πετούσε καφέδες, μπουκάλια εναντίον τους και δεν σταμάτησε να τους αποδοκιμάζει.

Όσον αφορά το δικαστικό μέρος της υπόθεσης πήρε αναβολή για τις 23 Οκτωβρίου, και μάλιστα οι συνήγοροι που έχουν ορίσει οι φιλοζωϊκές οργανώσεις, ζητούν να κριθεί αναρμόδιο το δικαστήριο ώστε να δικαστούν με άλλο άρθρο του ποινικού κώδικα οι κατηγορούμενοι και να δικαστούν για κακούργημα κι όχι για πλημμέλημα. Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του σκύλου ο οποίος δήλωσε ότι το σκυλί είναι άκακο και δεν έχει επιτεθεί ποτέ σε κανέναν.

Η κατάσταση του σκύλου

Ο σκύλος που ονομάζεται «Εκτορας» πλέον δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς τα τραύματα που υπέστη είναι βαριά, αφού διαπέρασαν τον πνεύμονά του. Το άτυχο τετράποδο νοσηλεύεται από την Τρίτη (13/10) όταν και εκτυλίχθηκε το περιστατικό στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και πλέον οι κτηνίατροι περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του. Χθες σε ανάρτησή του στο Facebook o πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε ότι ο σκύλος κατάφερε να σηκωθεί και μάλιστα φάει λίγο. «Ελπίζουμε», έγραψε χαρακτηριστικά δημοσιεύοντας μερικές φωτογραφίες του Εκτορα που φαίνεται εμφανώς εξουθενωμένος από την περιπέτεια που πέρασε.

Πριν λίγο με ενημέρωσαν από το ΔΙΚΕΠΑΖ ότι νωρίς το πρωί σηκώθηκε και μάλιστα οτι έφαγε λίγο….Ελπιζουμε

Julkaissut Γρηγόρης Γουρδομιχάλης Keskiviikkona 14. lokakuuta 2020

Συγκλονίζει η περιγραφή του κτηνίατρου

Ο κ. Πύρρος Γιωτόπουλος, κτηνίατρος διαδημοτικού κέντρου περίθαλψης αδέσποτων ζώων μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, για την κατάσταση του άτυχου σκύλου που δέχθηκε την δολοφονική, όπως περιγράφει, επίθεση του 53χρονου στη Νίκαια. Με δεμένο το πόδι και τα πλευρά του και τα σημάδια της φρικτής επίθεσης ακόμη εμφανή, ο σκύλος που μαρτύρησε στη Νίκαια, αναρρώνει στο κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων και δέχεται τα χάδια των υπευθύνων.

Στο βίντεο ντοκουμέντο ένας άνδρας, γονατισμένος, κρατάει με όλη του τη δύναμη στο έδαφος το κεφάλι του ζώου, πιέζοντάς τον ασφυκτικά στο λαιμό με ένα μεταλλικό σκουπόξυλο. Ο σκύλος έχει μαχαιρωθεί στα πλευρά. «Για να σκίσεις σάρκα με σουγιά, με μαχαίρι, να μπεις σε αυτή την διαδικασία να δεις τα χέρια σου να ματώνονται, να νιώσεις πως είναι να σκίζεις δέρμα αλλουνού, δεν είναι απλό αυτό το πράγμα». Το αίμα πάνω στο ζώο μαρτυρά τι έχει συμβεί. Από τα χέρια αυτού του άνδρα με τα μπλε, καθηγητή στο επάγγελμα όπως λένε οι γείτονές του, που βλέπετε εδώ, να γυρνά την πλάτη του σαν να μην συνέβη το παραμικρό και να απομακρύνεται. Είναι τόσο βαθιά η πληγή του σκύλου στους πνεύμονες, που δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Δεν ακούγεται… Δεν γαβγίζει… Δεν αντιδρά…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις