Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αναστολές ποινών – Χρυσή Αυγή: Δεν θα υποβάλει αίτημα ο Ρουπακιάς
ΕΛΛΑΔΑ

Αναστολές ποινών – Χρυσή Αυγή: Δεν θα υποβάλει αίτημα ο Ρουπακιάς

Αναστολές ποινών - Χρυσή Αυγή: Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του δεν θα ζητήσει η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη

Αναστολές ποινών – Χρυσή Αυγή: Τα επιχειρήματά τους προκειμένου να αποκτήσουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι υποθέσεις των εντολέων τους, υποβάλλουν από τις 10 το πρωί οι συνήγοροι των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πριν από λίγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του δεν θα ζητήσει η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ούτως ή άλλως όπως σχολίαζαν δικηγόροι που συμμετέχουν στη δίκη, η ποινή των ισοβίων που επιβλήθηκε στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συν 14 έτη κάθειρξης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα άφηνε απειροελάχιστα περιθώρια να δοθεί από το δικαστήριο αναστολή στη έφεση.

Με επιχειρήματα όπως η «υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη» που θα υποστούν εάν οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές τους οι καταδικασθέντες για συμμετοχή σε επιθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να πείσουν την έδρα παρά τις πολυετείς ποινές που επέβαλε χθες να τους αφήσει ελεύθερους μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Οι ποινές για τη Χρυσή Αυγή

Η πολιτική αγωγή θεωρεί πως οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στην ηγετική ομάδα “τείνουν προς το ανώτατο όριο”. Όμως, οι συνήγοροι των θυμάτων θεωρούν πως οι ποινές για τις συνέργειες σε ανθρωποκτονία Φύσσα και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ είναι σαφέστατα μικρότερες από την δυνατότητα που είχαν οι δικαστές. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου για τις συνολικές ποινές, πλην του Γιώργου Ρουπακιά εκείνοι που καταδικάστηκαν σε μεγαλύτερες ποινές είναι οι επτά της διευθυντικής ομάδας, με τους έξι στα 13 χρόνια και έναν στα 10 χρόνια αλλά και οι δύο πυρηνάρχες Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και Περάματος Αναστάσιος Πανταζής.

Μαζί τους και ο- κατά την δικογραφία- άμεσος συνεργός στην δολοφονία Φύσσα και υψηλόβαθμο στέλεχος, κάτω από τον πυρηνάρχη στη Νίκαια, Ιωάννης Καζαντζόγλου. Οι δύο πυρηνάρχες έχουν παραπεμφθεί μαζί με τους βουλευτές ως μέλη της διοίκησης της εγκληματικής οργάνωσης πλην όμως αποδεχόμενο το δικαστήριο την πρόταση της Εισαγγελέως καταδικάστηκαν ως μέλη.

Οι πιο υψηλές ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αφορούν τον Νίκο Μιχαλολιάκο και πέντε μέλη του πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής , δηλαδή τους Γιάννη Λαγό, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμενή, Χρήστο Παππά και Ηλία Παναγιώταρο με 13ετή κάθειρξη. Η επόμενη ομάδα είναι ο έβδομος του πολιτικού συμβουλίου Αρτέμης Ματθαιόπουλος, οι δύο πυρηνάρχες και το στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας, με 10ετή κάθειρξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις