Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπάσκετ – BCL: Τα αντι-covid πρωτόκολλα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάσκετ – BCL: Τα αντι-covid πρωτόκολλα

Μπάσκετ - BCL: Τα μέτρα των διοργανωτών του μπασκετικού Τσάμπιονς Λιγκ στην εποχή του κορωναϊού - Τι προβλέπεται σε κάθε περίσταση

ΜπάσκετBCL: Μετρά για ασφαλέστερη διεξαγωγή της διοργάνωσης πήραν οι ιθύνοντες του BCL. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να λάβουν μια σειρά από μέτρα ώστε το BCL να γίνει με σχετική ασφάλεια την φετινή σεζόν. Έτσι, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης παρουσίασαν σήμερα το σχέδιο τους. Το πλάνο των αρμοδίων αφορά κυρίως την διαθεσιμότητα των αθλητών. Ενώ, μεγάλη σημασία έδωσαν και στο πως θα μπορούν οι ομάδες να αιτούνται την μετάθεση της ημερομηνίας κάποιου αγώνα ή την αναβολή του.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες θα μπορούν να δηλώνουν στις αποστολές τους ακόμα και έξι παίχτες με ηλικία μικρότερη των 20 ετών με σκοπό να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που κάποια ομάδα αντιμετωπίζει αρκετές απουσίες λόγω κορωνοϊού.  Ακόμα, οι ιθύνοντες έχουν μεριμνήσει για τις μεταθέσεις των αγώνων αλλά και για τις αναβολές.

Μπάσκετ – BCL: Οι αναβολές

Σύμφωνα με το πλάνο της διοργανώτριας αναβολές αγώνων, θα γίνονται μόνο αν:
1)Ένα κλαμπ έχει λιγότερους από οκτώ (8) παίκτες διαθέσιμους/υγιείς για συμμετοχή σε ένα παιχνίδι.
2) Η μη διαθεσιμότητα των παικτών υποστηρίζεται από θετικά αποτελέσματα δοκιμών PCR, που εκδίδονται από διαπιστευμένο εργαστήριο δοκιμών.
3) Το αίτημα κάθε ομάδας αποστέλλεται στη διοργάνωση το αργότερο 72 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναμονής του παιχνιδιού.
Την ίδια ώρα, όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν πέντε γηγενείς στην δωδεκάδα τους. Κάτι που σημαίνει, πως η ΑΕΚ και το Περιστέρι θα πρέπει να έχουν στην δωδεκάδα τους πέντε Έλληνες παίχτες.

Δείτε ακόμη:

Δεν παίζουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός την 7η αγωνιστική
Ερχεται άμεσα και αναλαμβάνει ο Μπόλονι
Ιστορία έγραψε ο Κώστας Αντετοκούνμπο με τους Λέικερς!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις