Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο Ηράκλειο καταστροφές: Τοίχος πλάκωσε γυναίκα – Με βαριά τραύματα στον Ευαγγελισμό
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ηράκλειο καταστροφές: Τοίχος πλάκωσε γυναίκα – Με βαριά τραύματα στον Ευαγγελισμό

Νέο Ηράκλειο καταστροφές: Τις πληγές του μετρά το Νέο Ηράκλειο μετά τη νυχτερινή κακοκαιρία, που προκάλεσε τεράστιες ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία άτομα έχουν τραυματιστεί.

Νέο Ηράκλειο καταστροφές: Στο σπίτι μέσα στο οποίο τραυματίστηκε η 65χρονη γυναίκα όταν ο τοίχος έπεσε στο κεφάλι της στο Νέο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που σάρωσε την περιοχή το πρωί της Τρίτης βρέθηκε το protothema.gr Η γυναίκα βρισκόταν στην κουζίνα του διαμερίσματος όταν κάτι έπεσε στον τοίχο από έξω με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Την γυναίκα, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της, παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλεύεται. «Εκείνη τη στιγμή φύσαγε πολύ. Έβλεπα αντικείμενα που πετούσαν δεξιά-αριστερά. Κεραμίδια, ξύλα τα πάντα. Ο τοίχος είχε τρυπήσει τελείως, είχε μπει μέσα το δωμάτιο όλο» περιέγραψε τις στιγμές αυτόπτης μάρτυρας.

Εκτός από την 65χρονη από την κακοκαιρία τραυματίστηκαν ελαφριά και άλλα δύο άτομα τα οποία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «ΚΑΤ». Κάτοικοι της περιοχής περιγράφοντας τι έζησαν λίγο πριν τις 6 το πρωί λένε πως η κακοκαιρία πέρασε με μεγάλη μανια και έπεσαν δεκάδες δέντρα στην περιοχή. Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Νέο Ηράκλειο καταστροφές: Φωτο και βίντεο

Νέο Ηράκλειο καταστροφές: Η σκεπή ξηλώθηκε από τον δεύτερο όροφο και στροβιλιζόταν

«Τα διέλυσε όλα μέσα σε ένα λεπτό. Τζάμια, τέντες, κολώνες. Το θέμα τώρα είναι αν θα έχουμε αποζημιώσεις» είπε κάτοικος της περιοχής. «Μέσα σε δύο λεπτά ήρθε μεγάλο μπουρίνι τα σήκωσε όλα και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Η σκεπή ξηλώθηκε από τον δεύτερο όροφο και στροβιλιζόταν» είπε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Ενδεικτική της κατάστασης στο Νέο Ηράκλειο η περιγραφή του δημάρχου της περιοχής, Νίκου Μπάμπαλου. «Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Μπάμπαλος.

Από τις πτώσεις δέντρων διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφόρο Κύμης στο ρεύμα προς Μεταμόρφωση από το ύψος της Μαρίνου Αντύπα. Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στην Μαρίνου Αντύπα από το ύψος της συμβολής με την οδό Φιλοθέης και στην οδό Ανατολής από το ύψος της οδού Ήρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις