Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιωάννινα κακοκαιρία καταστροφές: Κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα κακοκαιρία καταστροφές: Κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο

Ιωάννινα κακοκαιρία καταστροφές: Προβλήματα και ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία στο πέρασμά της και από τα Ιωάννινα

Ιωάννινα κακοκαιρία καταστροφές: Προβλήματα και ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία στο πέρασμά της και από τα Ιωάννινα. Η κακοκαιρία που χτύπησε την Αττική, δημιούργησε προβλήματα και στα Δυτικά, ενώ κατέρρευσε τα ξημερώματα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την νύχτα την περιοχή της Πρέβεζας, έργο αντιστήριξης που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο ένα χιλιόμετρο πριν την παραλία του Σαρακίνικου. Πρόκειται για έργο, το οποίο είχε ολοκληρώσει η Περιφέρεια Ηπείρου τον περασμένο Μάιο.

Στο σημείο βρίσκονται εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας και αρχιμηχανικοί της Περιφέρειας για την αποκατάσταση του έργου. Η κακοκαιρία δημιούργησε μικροπροβλήματα στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο, από καταπτώσεις βράχων και φερτών υλικών, το οποίο καθαρίζεται από μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Καταστροφές και στην Χαλκιδική

Καταστροφές σε οικίες και αυτοκίνητα σημειώθηκαν εξαιτίας ενός δυνατού ανεμοστρόβιλου τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στον Νέο Μαρμαρά. Σκεπές σπιτιών ξηλώθηκαν, κεραμίδια καρφώθηκαν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και οι δρόμοι γέμισαν μπάζα και ξύλα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι το φαινόμενο ξέσπασε ξαφνικά και κράτησε για λίγα λεπτά σε μια γειτονιά του Ν. Μαρμαρά. Από το πρωί βρίσκονται στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Α.Τ Σιθωνίας, ενώ οι κάτοικοι και ο Δήμος προσπαθούν να επαναφέρουν την κανονικότητα στον οικισμό.

Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου το βράδυ της Δευτέρας, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά. Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις