Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κωνσταντίνος Πλεύρης – Γιάννης Λαγός: Η ανάρτηση στο Twitter από τον γιο του, Θάνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Πλεύρης – Γιάννης Λαγός: Η ανάρτηση στο Twitter από τον γιο του, Θάνο

Κωνσταντίνος Πλεύρης - Γιάννης Λαγός: Ανάρτηση στο Twitter έκανε ο Θάνος Πλεύρης, μετά την ανάληψη της υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Πλεύρη

Κωνσταντίνος Πλεύρης – Γιάννης Λαγός: Ανάρτηση στο Twitter έκανε ο Θάνος Πλεύρης, μετά την ανάληψη της υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Πλεύρη. Ο δικηγόρος του ευρωβουλευτή, ζήτησε την εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου (τακτικών και αναπληρωματικών μελών του) πλην της εισαγγελέως της έδρας, καθώς όπως είπε «υπάρχουν υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ ακόμη και από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Ο Θάνος Πλεύρης από την πλευρά του, στην ανάρτησή του τονίζει: «Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές, που εφάρμοσαν τον νόμο και απεδωσαν δικαιοσυνη, μετα την εκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει. Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δικη και οι αρνητές της κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν».

Τι ανέφερε ο κ. Πλεύρης απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, φτάνοντας στο Εφετείο της Αθήνας δήλωσε σχετικά: “Ερχόμενος ένιωσα σαν να είμαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επανάστασης και ανησυχώ και για την ακεραιότητά μου. Ξεκινώ λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος”. Απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου ο κ. Πλεύρης είπε: «Όλες οι εφημερίδες σας επαινούν. Γράφανε ότι είστε η καλή και αδέκαστη δικαστής, αυτό δεν το αμφισβητούμε, αλλά υπάρχουν άλλοι δικαστές ανίκανοι. Οι εφημερίδες γράφουν σε σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν ότι δεν θα έχουν αναστολή. Πρόκειται για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του νόμου, κλπ. Δεν είδατε τις παρανομίες; Δεν κάνατε μια δήλωση. Το δικαστήριο είναι ποινικό όχι πολιτικό. Δεν δικάζεται ούτε ο φασισμός ούτε ο ναζισμός, δεν είναι ποινικές πράξεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις