Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το «έσκασε» από τον Ευαγγελισμό: Συναγερμός στις Αρχές για θετικό μετανάστη
ΕΛΛΑΔΑ

Το «έσκασε» από τον Ευαγγελισμό: Συναγερμός στις Αρχές για θετικό μετανάστη

Το «έσκασε» από τον Ευαγγελισμό: Ο 16χρονος Πακιστανός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και από όταν το έμαθε προσπαθούσε με δικαιολογίες και προσχήματα να εξαφανιστεί

Το «έσκασε» από τον Ευαγγελισμό: Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές καθώς ένας 16χρονος αλλοδαπός διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και το έσκασε από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς. Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβάν έγινε χθες το μεσημέρι. Γύρω στις 15:30 τηλεφώνησαν από το τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός στο ΑΤ Συντάγματος και κατήγγειλαν την απόδραση του ασθενούς με κορονοϊό.

Ο 16χρονος Πακιστανός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διέμενε ως «προσωρινά φιλοξενούμενος» στην οδό Αλκιβιάδου στο κέντρο της Αθήνας σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων. Πριν τρεις ημέρες είχε εμφανίσει συμπτώματα και μετέβη στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου προκειμένου να δηλώσει την αδιαθεσία του. Όταν εξετάστηκε διαπιστώθηκε πως ήταν εμπύρετος και άμεσα του έγινε το τεστ.

Το χρονικό της φυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη στιγμή που διαγνώστηκε θετικός προσπαθούσε με διάφορες δικαιολογίες να απασχολήσει το νοσηλευτικό προσωπικό για να καταφέρει τελικά να εξαφανιστεί. «Θέλω να πάω τουαλέτα και διψάω», φέρεται να είπε ο ανήλικος στο νοσηλευτικό προσωπικό όταν διαγνώστηκε θετικός. Μαζί του ήταν και μια γυναίκα συνοδός από τη Δομή Φιλοξενίας, η οποία δεν αντιλήφθηκε πως ο 16χρονος το έσκασε.

Πηγές του νοσοκομείου λένε πως ο μετανάστης δεν χρήζει νοσηλείας αλλά πρέπει να μπει άμεσα σε καραντίνα καθώς μπορεί να γίνει αιτία διασποράς του κορονοϊού. Από το ΑΤ Συντάγματος σχηματίζεται δικογραφία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις