Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης – ΜΑΤ Εφετείο: Καταγγελία για αστυνομικό μέσω twitter
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης – ΜΑΤ Εφετείο: Καταγγελία για αστυνομικό μέσω twitter

Βαρουφάκης - ΜΑΤ Εφετείο: Ο Γιάνης Βαρουφάκης ζητά την καθαίρεση όλων των αξιωματικών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Βαρουφάκης – ΜΑΤ Εφετείο: Σε καταγγελία για αστυνομικό των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από το Εφετείο προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως περιγράφει σε ανάρτησή του στο Twitter o επικεφαλής του ΜεΡΑ25 όλα συνέβησαν όταν απευθύνθηκε στον αστυνομικό των ΜΑΤ αφού ξεκίνησαν τα επεισόδια μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή και έγινε ρίψη χημικών.

«Αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: “Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι’. ‘Αντε γ…” μου απαντά. Του είπα ότι ειμαι βουλευτής. “Άλλος ένας λόγος να σε γ… αρχ…” μου απαντά», έγραψε στο Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε επόμενες αναρτήσεις του ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει οτι η Χρυσή Αυγή «ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας» ζητώντας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να καθαιρέσει όλους τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι των ΜΑΤ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Επικοινωνία Βαρουφάκη – Χρυσοχοΐδη για το περιστατικό

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε γνωστό ότι αμέσως μετά το περιστατικό μίλησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας του να παύσει τους υπεύθυνους των ΜΑΤ στη συγκεκριμένη περιοχή μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

“Μου απάντησε πως δεν θα παύσω τους ανθρώπους που κράτησαν ζωντανή την Αθήνα σήμερα στα επεισόδια αυτά, όμως έχω υποχρέωση να ψάξω να βρω ποιος σου επιτέθηκε φραστικά” ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ανέφερε παράλληλα στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι “η συγκεκριμένη διμοιρία δεν είχε διακριτικά” υπογραμμίζοντας πως “δεν πρόκειται να με πείσει ο οποιοσδήποτε ότι πρόκειται για ένα σάπιο μήλο σε ένα βαρέλι με μήλα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις