Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καταδίκη Χρυσής Αυγής ΠτΔ: «Η Δημοκρατία μπορεί ανατρέψει κάθε προσπάθεια υπονόμευσής της»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδίκη Χρυσής Αυγής ΠτΔ: «Η Δημοκρατία μπορεί ανατρέψει κάθε προσπάθεια υπονόμευσής της»

Καταδίκη Χρυσής Αυγής ΠτΔ: «Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα», τόνισε η ΠτΔ

Καταδίκη Χρυσής Αυγής ΠτΔ: Δήλωση Προέδρου Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Δίκη της Χρυσής Αυγής κατά την συνάντησή της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γ.Κουμουτσάκο. «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία. Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα την δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους».

Μπακογιάννης: Σήμερα η Αθήνα παίρνει μια μεγάλη ανάσα – Η Δικαιοσύνη έκανε το χρέος της

«Σήμερα η Αθήνα παίρνει μια μεγάλη ανάσα. Η Δικαιοσύνη έκανε το χρέος της. Ας κάνουμε κι εμείς το δικό μας κι ας σηκωθούμε λίγο ψηλότερα από αυτά που μας χωρίζουν». δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων για την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη:

«Τον Παύλο δεν θα τον φέρω πίσω, παλεύω για να σωθούν άλλα παιδιά” είπε η Μάγδα Φύσσα. Σήμερα η Αθήνα παίρνει μια μεγάλη ανάσα. Ανάσα και δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στο μίσος και την βία από όπου και αν προέρχονται. Χωρίς συμψηφισμούς. Χωρίς “ναι μεν, αλλά”. Χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να επανσυνανταχτούμε γύρω από τις κοινές μας αρχές και αξίες. Ενωμένοι. Η πολιτική διαφωνία, η αντιπαράθεση, ακόμα και η σύγκρουση σε μια δημοκρατία, δεν είναι μόνο απαραίτητες αλλά και αναγκαίες. Όσο έντονες, όσο οξείες, όσο σφοδρές και αν είναι. Αρκεί να θυμόμαστε πως ο αντίπαλός μας δεν είναι εχθρός μας.

Η δικαιοσύνη έκανε το χρέος της. Ας κάνουμε κι εμείς το δικό μας κι ας σηκωθούμε λίγο ψηλότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις