Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ κορονοϊός: Το προσωπικό του Λευκού Οίκου τον «φοβάται»
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ κορονοϊός: Το προσωπικό του Λευκού Οίκου τον «φοβάται»

Τραμπ κορονοϊός: Οι σύμβουλοι του Τραμπ του ζήτησαν να αποφεύγει το Οβάλ Γραφείο και να μην κόβει βόλτες στην Δυτική Πτέρυγα, αφού είναι γνωστό ότι φοράει σπάνια μάσκα

Τραμπ κορονοϊός: Εκνευρισμός των μελών του προσωπικού στον Λευκό Οίκο με τους συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ να συμβουλεύουν τον ασθενή Αμερικανό πρόεδρο να μην πλησιάζει στο Οβάλ Γραφείο και γενικότερα στην Δυτική Πτέρυγα. Η επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο μετά την νοσηλεία στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Walter Reed» έχει φοβίσει το προσωπικό του Λευκού Οίκου ξέροντας καλά ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αψηφά τον κίνδυνο να μολύνει τους γύρω του.

Πετώντας επιδεικτικά τη μάσκα μόλις επέστρεψε στην προεδρική κατοικία, ο Τραμπ δήλωσε ότι νίκησε τον ιό, κάλεσε τους Αμερικανούς να μην φοβούνται την νόσο Covid- 19 με τον ίδιο να σηκώνει τα μανίκια για να παραστεί στο δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ που έχει έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο πολιτικός του αντίπαλος, Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, ξεκαθαρίζει ότι η δεύτερη προεδρική τηλεμαχία θα διεξαχθεί με την προϋπόθεση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αναρρώσει πλήρως.

Ο Τραμπ μετά το νοσοκομείο

Ο Τραμπ έμεινε μόλις τρεις ημέρες στο νοσοκομείο λαμβάνοντας ένα κοκτέιλ φαρμάκων. Λίγα 24ωρα αφότου νόησε, παρουσίασε υψηλό πυρετό και έλαβε δύο φορές οξυγόνο. Ο Τραμπ, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες λόγω προχωρημένης ηλικίας και αρκετά παραπανίσιων κιλών, έκανε επίδειξη δύναμης από το νοσοκομείο στέλνοντας βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους Αμερικανούς ότι είναι καλά στη υγεία του.

Επιστρέφοντας στο Λευκό Οίκο, μόλυνε άλλα ανώτατους αξιωματούχους και τώρα δηλώνει έτοιμος να κονταροκτυπηθεί με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στις 15 Οκτωβρίου.  Τώρα όμως οι σύμβουλοι του Τραμπ ανησυχούν για το κατά πόσο καιρό θα συνεχίσει να απομονώνει τον εαυτό του στα διαμερίσματα όπου διαμένει με την οικογένειά του.

Επιπλέον ο Ντόναλτ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα παραστεί κανονικά στο δεύτερο ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του για την προεδρία, τον Τζο Μπάιντεν. Το ντιμπέιτ των υποψηφίων είναι προγραμματισμένος για τις 15 Οκτωβρίου, στο Μαϊάμι, ενόσω δηλαδή ο Τραμπ θα είναι επικίνδυνος για τον περίγυρο, ως ασθενής με κορονοϊό και μολυσματικός φορέας του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις