Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία κορονοϊός νέα: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία κορονοϊός νέα: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Ιταλία κορονοϊός νέα: Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε ενέκρινε και επίσημα την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους

Ιταλία κορονοϊός νέα: Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε, που συνεδρίασε πριν από λίγο, ενέκρινε και επίσημα την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους. Πρόκειται για μέτρα που, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ρώμης, θα βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και στον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα.

Η προστατευτική μάσκα είναι υποχρεωτική, πλέον, στους χώρους εργασίας, σε όλους τους κλειστούς χώρους με προσέλευση πολιτών, αλλά και στους ανοικτούς, εκτός αν κανείς βρίσκεται σε σημείο όπου δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι. Προς το παρόν δεν αποφασίσθηκε ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων. Να υπενθυμίσουμε πως χθες έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία από κορονοϊό 28 άνθρωποι και καταγράφηκαν 2.677 κρούσματα. Τα περισσότερα περιστατικά σημειώνονται στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη (395), στη Λομβαρδία (350) και στην περιοχή Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (275).

Ιταλία κορονοϊός νέα

Ολλανδία: Νέο ρεκόρ με σχεδόν 5.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Από εκεί και πέρα νέο ρεκόρ κατέγραψε ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία, καθώς σχεδόν 5.000 νέα περιστατικά καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι θα χρειαστούν αυστηρότεροι περιορισμοί εάν τα ποσοστά μόλυνσης και εισαγωγής στα νοσοκομεία συνεχίσουν να αυξάνονται με τόσο ταχύ ρυθμό.

Στη Γερμανία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 2.828 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 306.086, δείχνουν τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 9.562 νεκρούς, καθώς άλλοι 16 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα του ινστιτούτου.

Ρεκόρ κρουσμάτων και σε Τσεχία, Βουλγαρία

Η Τσεχική Δημοκρατία κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε 4.457 νέα κρούσματα κορονοϊού, τον υψηλότερο αριθμό που έχει διαγνωστεί σε μια ημέρα στη χώρα από τότε που άρχισε η πανδημία της COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το τσεχικό υπουργείο Υγείας. Η αύξηση αυτή ξεπερνά προηγούμενο αριθμό ρεκόρ 3.794 νέων κρουσμάτων σε μια ημέρα τον οποίο είχε καταγράψει η Τσεχία τον προηγούμενο μήνα. Συνολικά στην Τσεχία έχουν καταγραφεί 90.022 κρούσματα νέου κορονοϊού μέχρι σήμερα και 794 θάνατοι από COVID-19.

Όσον αφορά στη Βουλγαρία, η βαλκανική χώρα κατέγραψε 436 νέα κρούσματα του Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, αριθμό ρεκόρ για τη χώρα, όπως έδειξαν σήμερα τα δεδομένα που ανακοίνωσε για τη νόσο. Συνολικά 22.306 κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί σ’ αυτή τη βαλκανική χώρα των 7 εκατ. κατοίκων, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 862. Οκτώ άνθρωποι πέθαναν από Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες. Τα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφονται σε μία ημέρα άρχισαν να αυξάνονται στη Βουλγαρία στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι Βούλγαροι πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους και να τηρούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως δεν σχεδιάζει προς το παρόν να εισαγάγει οποιαδήποτε νέα περιοριστικά μέτρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις