Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: 30 κιλά κάνναβης στις αποσκευές
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: 30 κιλά κάνναβης στις αποσκευές

Διακίνηση ναρκωτικών: Ένοπλος μεταφορέας περίπου 30 κιλών κάνναβης έπεσε σε μπλόκο της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας στο Ράγιο Θεσπρωτίας.

Διακίνηση ναρκωτικών: Οπλισμένος με ένα πιστόλι «Ζastava», με γεμιστήρα και επτά σφαίρες στην κατοχή του, Αλβανός μεταφορέας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, έπεσε σε μπλόκο αστυνομικών της Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, στο Ράγιο Θεσπρωτίας και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και το όχημα μεταφοράς τους. Η σύλληψή του έγινε, όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο επιχειρησιακών δράσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σε βάρος του ήδη σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του όταν, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, βρήκαν και κατέσχεσαν στο χώρο των αποσκευών:

Διακίνηση ναρκωτικών: Πιστόλι και σχεδόν 30 κιλά κάνναβης

Δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν συνολικά 14 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 29 κιλών και 200 γραμμαρίων και το πιστόλι μάρκας «Ζastava» με γεμιστήρα και 7 φυσίγγια. Εκτός από το αυτοκίνητο, που κατασχέθηκε, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, βρέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ψάχνουν τους παραλήπτες

Οι αστυνομικοί που συνεχίζουν την έρευνα, ελπίζουν ότι μέσα από τις επαφές που θα γνωστοποιηθούν από την εξέταση των τηλεφώνων πιθανόν θα προκύψουν και στοιχεία για τα άτομα, που επρόκειτο να παραλάβουν τις ποσότητες των ναρκωτικών, αλλά και γι αυτούς που πραγματοποίησαν την αποστολή.

Σε θάλαμο φυτών εσωτερικού χώρου

Τις ίδιες περίπου ώρες στην Καβάλα συνελήφθη ένας ημεδαπός, γιατί είχε εγκαταστήσει εντός ολοκληρωμένου συστήματος καλλιέργειας φυτών εσωτερικού χώρου και δύο δενδρύλλια κάνναβης (!) ύψους ενός μέτρου και 20 εκατοστών αντίστοιχα. Σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ο εσωτερικός χώρος, αποτελείτο από ειδικό θάλαμο καλλιέργειας, μία αυτοσχέδια ντουλάπα, ανακλαστήρες, λαμπτήρες, μετασχηματιστές, χρονοδιακόπτη, σύστημα εξαερισμού, ανεμιστήρες, συσκευή μέτρησης PH και φίλτρο.

Επιπλέον, στο εσωτερικό του σπιτιού οι αστυνομικοί εντόπισαν δέκα 10 δοχεία και τρεις 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 601 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Συνολικά κατασχέθηκαν 601 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2 φυτά κάνναβης, το ολοκληρωμένο σύστημα για την καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικό χώρο και η ζυγαριά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Δείτε ακόμη

Μειώνονται τα υπό κατάληψη σχολεία
Ένας πολύ δύσκολος χειμώνας προ των πυλών
“Ντύνονται” στα γαλανόλευκα τα Rafale – Ο πανίσχυρος οπλισμός και το κορυφαίο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις