Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άσυλο στη Γερμανία: Αναχώρησαν σήμερα από την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Άσυλο στη Γερμανία: Αναχώρησαν σήμερα από την Ελλάδα

Άσυλο στη Γερμανία: Αναχώρησαν σήμερα 91 αιτούντες άσυλο από τα νησιά με προορισμό τη Γερμανία - Πρόκειται για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς τους

Άσυλο στη Γερμανία: Αναχώρησε σήμερα ομάδα 91 αιτούντων άσυλο από τα νησιά με προορισμό τη Γερμανία. Πρόκειται για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς τους. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης περιλαμβάνει πέρα από τους 1.600 ασυνόδευτους ανηλίκους και 243 παιδιά με τις οικογένειες τους, τα οποία πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, συνολικά 928 αιτούντες άσυλο.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα ελληνικής πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που καθόρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ως προσωπική του προτεραιότητα το ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Βρετανία υποδέχτηκε πρόσφυγες

Λίγες μέρες πριν η Βρετανία υποδέχτηκε 28 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα ώστε να επανενωθούν με μέλη των οικογενειών τους, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πλειοψηφία αυτών είναι ανήλικοι, ενώ ο μικρότερος σε ηλικία είναι παιδί έξι ετών. Οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στη Βρετανία, είναι άνθρωποι από το Ιράκ, το Κουβέιτ, το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Μπανγκλαντές, με τους πέντε εξ αυτών να φτάνουν στη Βρετανία την περασμένη Δευτέρα, οκτώ την Τρίτη, επτά την Πέμπτη και οι υπόλοιποι την Παρασκευή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις