Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσμα στο ΣτΕ: Θετικός στον κορονοϊό δικαστής
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσμα στο ΣτΕ: Θετικός στον κορονοϊό δικαστής

Κρούσμα στο ΣτΕ: Θετικός στον κορονοϊό δικαστής που συμμετείχε στη σύνθεση της Ολομέλειας την περασμένη Παρασκευή

Κρούσμα στο ΣτΕ: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας παρουσιάστηκε σήμερα το πρώτο κρούσμα του ιού του COVID-19. Θετικός στον κορονοϊό ανιχνεύτηκε 66χρόνος σύμβουλος Επικρατείας, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στην σύνθεση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της περασμένης Παρασκευής, 2 Οκτωβρίου 2020.

Η πρόεδρος του ΣτΕ Μαίρη Σάρπ είναι σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Παράλληλα, αναμένεται ορισμένοι σύμβουλοι Επικρατείας να τεθούν σε προληπτική καραντίνα και ειδικά ο συνάδελφος του 66χρόνου με τον οποίο συστεγάζονται στο ίδιο γραφείο, οι σύμβουλοι Επικρατείας οι οποίοι καθόντουσαν κοντά του στην έδρα της Ολομέλειας της περασμένης Παρασκευής και όσοι άλλοι δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι το τελευταίο διάστημα είχαν έρθει σε στενή επαφή μαζί του.

Η ανάρτηση του ΣτΕ

Επίσης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του δικαστηρίου, αλλά να γίνει και ανίχνευση των επαφών του επίμαχου συμβούλου, που έχει προσβληθεί από τον ιό. Ήδη στο σαίτ του ΣτΕ έχει αναρτηθεί η εξής ανακοίνωσης: «Παρουσιάστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το Δικαστήριο λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, των δικηγόρων και των διαδίκων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις